Tunti vain & Dancing in the street

 

Hälytystila, estado de alarma loppuu Espanjassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 00.00.

Suurin muutos on voimassa olevan ulkonaliikkumiskiellon poistuminen. Kansalaiset saavat siis itse päättää mihin aikaan tulevat kotiin. Ja sinne kotiin saa tuoda mukana niin monta ihmistä kuin haluaa.

Tämähän tuntuu näin reilun vuoden jälkeen jo suorastaan holtittomalta vapaudelta. Ettei vaan lähtis lapasesta.

Ihan simppelisti tämä purku ei tietenkään tapahdu. Lauantai-iltana ulkonaliikkumiskielto astuu voimaan klo 23. Tunniksi pitää mennä kotiin, että pääsee taas takaisin kadulle juhlimaan, kun hälytystila loppuu puolilta öin. Meillä on  60 minuuttia kestävä ulkonaliikkumiskielto lauantai-iltana.

Veikkaan, että poliiseilla olisi hyvä sakotustunti lauantai-iltana klo 23-24, jos kehtaavat sakkoja kirjoittaa. Valtion kassalipas on melko tyhjä, koska EU:n tuetkaan eivät ole vielä saapuneet, joten siinä oiva konsti kartuttaa kassaa tunnin verran. En nääs usko, että ihmiset oikeasti menevät tunniksi kotiin.

Erikoinen paradoksi koskee myös yökerhoja. Ne saavat sunnuntaista klo 00.00 alkaen olla auki klo 02.00 asti. Varmasti joku yökerhoyrittäjä avaa heti puolen yön aikaan, vaikka aikaa ei olekaan kuin tuo kaksi tuntia. Ei avaaminen varmasti kannattavaa ole, mutta voihan siitä jotain hauskaa saada irti ja tavata vaikka vanhoja tuttuja pitkästä aikaa.

Sitten on tämä tanssiasia. Yökerhot saavat olla kahteen asti auki, mutta tanssia saa vain ulkotiloissa. Ei nyt heti tule mieleen yhtään yökerhoa Fuengirolasta, jonka tanssilattia olisi ulkona. Ehkä poliisi sallii pienen jorailun yökerhon ovella, jos musiikki sattuisi kuulumaan triplaovien takaa.

Marvin Gaye & co osasivat katsoa tulevaisuuteen kirjoittaessaan 60-luvulla kappaleen Dancing in the street. Nyt laulun sanoma toteutuu ihan sanan varsinaisessa merkityksessä Espanjassa. ”Summer´s here and time is right for dancing In the street. Every guy grab a girl everywhere around the world, there´ll be dancing in the street”.

On muuten hieno biisi. Ensimmäisen hittiversion siitä teki Marhta & the Vandellas, myöhempiä versioita on paljon. Suomessa komean tulkinnan teki Pave Maijasen, Albert Järvisen ja Ippe Kätkän Royals -yhtye.

Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole arvostella Espanjan tai Andalusian viranomaisia tehdyistä päätöksistä. Tarkoitus on vain nostaa esiin muutama huvittava sääntöjen purkuun liittyvä yksityiskohta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...