Torstain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 6.6.219

Málagan kulmilla on aloitettu (taas) huumeiden ja alkoholin vastainen kampanja, joka tällä kertaa tarkoittaa näkyviä puhallus- ja huumetesteri ratsioita autoilijoille.

EU:lla ja Espanjalla vaikuttaa olevan taas sukset ristissä ja EU ja Espanjan valtio ovat mahdollisesti menossa oikeuteen. Tällä kertaa kyse on siitä, etteivät Espanjan poliittinen johto ja EU ole yksimielisiä pykälän suhteen, joka vaatii valtioita kartoittaan kansalaistensa todellisen omaisuuden. Kiistaa on myös mahdollisista sakoista pykäkään liittyen. Pykälän idea olisi siis selvittää Espanjan kansalaisen todellinen omaisuus ja pyrkiä verottamaan myös ulkomailla olevaa omistusta.

Kommentti: Se että Espanja ei ole tehnyt mitään asian selvittämisen eteen EU:n kanssa 4 vuoteen ei yllätä, mutta se että myöskään Sanczhezin sosialistipuolue ei kiinnostunut asiasta on pienoinen yllätys. Asia muuten koskettaa myös suomalaisia, sillä lain mukaan ulkomailla olevan yli 50 tuhannen euron omaisuus on ilmoitettava Espanjan veroviranomaisille.

- Mainos -

Málagan poliisi on pidättänyt 29-vuotiaan miehen jonka epäillään hyökänneen parturiin sisälle ja hänen epäillään aiheuttaneen toiselle asiakkaana olleelle miehelle vakavat vammat Málagan alueella. Pidätetty ei ole itse parturi.

Päämnisteri Sanchez ilmoittaa tienanneensa tänä vuonna julkaistulla kirjallaan: ”Vastarinnan opas” hieman yli 16 tuhatta euroa. Sanchezilla on myös pörssiomaisuutta oman ilmoituksena mukaan noin 6 tuhannen euron edestä ja pyöreästi sadan tonnin asuntolaina.

Kommentti: Poliitikkojen omaisuudet ovat pinnalla kun erään poliitikon omaisuudeksi laskettiin noin 7 miljoonaa euroa ja ihmisiä kiinnostaa mistä rahat ovat peräisin.

Espanjan asuntojen hinnat laskivat kuukaudessa noin 1,7% ja uuden asuntolainan määrä oli keskimäärin noin 135 tuhatta euroa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

- Mainos -

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...