Lukuaika: Tonneittain merkityksellistä paperia

Tonneittain merkityksellistä paperia

Tämän viikon lehti on järjestyksessään 600:s Fuengirola.fi lehti. Se on pienen juhlan aihe, joten kaikki lukijat voivat kaataa itselleen lasin kuohuviiniä ilman huonoa omaatuntoa.

Viikoittaisella paperisella lehdellä tuntuu edelleen olevan jopa yllättävän tärkeä merkitys Aurinkorannikon suomalaisyhteisölle. Paras mahdollinen kiitos meille lehden tekijöille tulee perjantaisin, kun näemme suomalaisia istumassa kahviloissa lehti edessään keskustelemassa jostain lehden artikkelin teemasta. Silloin tiedämme tekevämme tärkeää työtä.

Muutetaan tuo kunnioitettava 600:n lehden massa erilaisiksi luvuiksi. Lehtiä on painettu yhteensä noin 6 miljoonaa kappaletta. Keskimäärin sivuja on ollut 28 kappaletta per lehti, se tarkoittaa yhteensä 170.000.000 painettua sivua.

- Mainos -

Paperia lehtien painamiseen on kulunut sen verran, että Suomen valtiolta voisi pyytää jonkinlaista vientipalkintoa. Espanjalaiset painot käyttävät paljon suomalaista paperia. Tuuletusta hieman hillitsee se, että edellisen kerran kun vierailimme painossa, rullan kyljessä luki made in Sweden.

Melko valistunut arvio kulutetusta sanomalehtipaperista on reilusti yli 400.000 kiloa. Se on aika monta rekallista paperirullia. Tuollaisen paperimäärän valmistamiseen tarvitaan noin 700 kiintokuutiometriä puuta, eli myös metsänomistajat voivat tyytyväisinä hypistellä tuoretta lehteä kahvikupin äärellä.

Juttuja tehtyihin lehtiin on tehty kymmeniä tuhansia, samoin kaupallisia ilmoituksia on julkaistu hillitön määrä. Näitä pääkirjoituksia on kirjoitettu 599 kappaletta. Yhtenä jouluna päätoimittajan pää oli niin tyhjä, että pääkirjoituksen paikalla julkaistiin joulukynttilän kuva.

Tästä on toimituksessa hyvä jatkaa. Tulevaisuudessa kehityksen painopiste on digitaalisessa tiedonvälityksessä, mutta paperilehti pysyy varmasti valikoimassa vielä pitkään. Ja päätoimittajakin pyrkii löytämään päästään ajatuksia pääkirjoituksia varten, jottei toiste tarvitse turvautua kuvalliseen ilmaisuun.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...