Viihde

Tommi Läntinen juhlii kaksia pyöreitä

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Tommi Läntinen ja Henrik Strang rikkaavat Kukon juhlatunnelmaan. (Kuva: Jasmi Matikainen)

Rokkaava raspikurkku Tommi Läntinen nostaa jalkaa monitorin päälle tänä viikonloppuna Aurinkorannikolla.

Rokkaava raspikurkku Tommi Läntinen nostaa jalkaa monitorin päälle tänä viikonloppuna Aurinkorannikolla.

Tommi ”Länä” Läntinen on kulkenut pitkän tien suomalaisessa rock- ja popmaailmassa. Läntisen levytysura alkoi laulavana basistina vuonna -79 perustetussa Fabrics yhtyeessä. Isot estraadit aukenivat vuonna -87, kun Läntinen perusti yhdessä kitaristi Ari ”Hombre” Lampisen kanssa Boycott -yhtyeen.

80- ja 90-lukujen taitteessa Boycottin levyt Boycott (-87), No!(-88), Lighning Srikes Back!(-90), ja Red (-92) villitsivät kukin vuorollaan suomalaista rock-kansaa. Isoimpina lekoina soivat esimerkiksi Gotta Rock ja The Knack-coveri My Sharona.

Boycottin lopetettua toimintansa, vaihtoi Läntinen laulukielen suomeksi ja lähti soolouralle. Syntyi muun muassa sellaisia hittejä kuin Via Dolorosa, Syvälle sydämeen sattuu, Kevät ja minä sekä Rööperin kuu.

Pari vuotta sitten Läntinen kasasi Boycottin uudelleen yhtyeen 30-vuotisjuhlan kunniaksi. Keikkojen lisäksi kansalle tarjoiltiin vuoden 2017 lokakuussa myös kokonainen Boycott-albumi, The Mighty.

Tänä vuonna Läntisellä on jälleen aiheita juhlaan. Miehen ensimmäisestä levytyksestä tulee kuluneeksi 40 vuotta ja herran henkilökohtaiseen matkamittariin räpsähtää elokuussa pyöreät 60 vuotta.

Läntinen on tehnyt juhlavuoden kiertuetta Suomessa täysille saleille. Nyt hän saapuu myös Aurinkorannikolle ja esiintyy His Starsissa perjantaina 5.4 ja Kukossa lauantaina 6.4.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa