Blogi Pääkirjoitukset

Toivoa rokotteesta

Espanja ja moni muu maa on aloittanut koronasuojan antavan rokotteen kokeilemisen ihmisillä. Valistuneet ennusteet kertovat, että rokote valmistuu tämän vuoden puolella ja sitä ryhdytään jakamaan heti, kun valmiste on saatavilla.

Ensimmäisenä rokotteen saavat tietyt riskiryhmät. Todennäköisesti terveydenhuoltohenkilöstö on jonon kärjessä, heidän panostaan tarvitaan pandemian jälkimainingeissa muidenkin kuin koronan aiheuttamien terveyshaittojen hoitamiseen.

Seuraavaksi rokotettavista ryhmistä syntyy varmasti keskustelua, jossa tunne peittoaa faktat. Joudutaan asettamaan kysymys, miksi jollekin ihmisryhmälle luvataan elämä aiemmin kuin jollekin toiselle. Tämä vaihe ei onneksi kestäne pitkään.

On olemassa kohtuullisen iso joukko ihmisiä, jotka vastustavat yleisen koronarokotteen antamista. Näin ajattelevia ihmisiä löytyy kaikkialta maailmasta. Rokotevastaisuus tai  ei ole uusi, pelkästään koronarokotteeseen liittyvä ilmiö.

Kaikilla on oikeus mielipiteeseen ja näkemykseen asiasta kuin asiasta. Rokotevastaisuudelle ja rokotekriittisyydelle on olemassa paljon päteviä, tutkittuun tietoon perustuvia argumentteja. On hyvä, että näitä näkemyksiä kuunnellaan ja ne otetaan mukaan julkiseen keskusteluun ratkaisuja tehtäessä.

Koronarokotteen mahdollisimman laaja levittäminen on kuitenkin ainoa keino, millä maailma saadaan takaisin raiteilleen. Kun riittävästi tutkittu ja toimiva rokote saadaan markkinoille, koko noidankehä muuttaa suuntaansa. Tieto tai tunne selviämisestä ja terveemmästä huomisesta kääntää talouden syöksylaskun uuteen nousuun. Uusia työpaikkoja alkaa syntyä ja maskien takaa paljastuu hymyileviä kasvoja.

Kukaan ei tiedä varmasti, ovatko pian markkinoille tulevat rokotteet lopullinen ratkaisu koko maailmaa riivaavaan ongelmaan. On hyvä muistaa, että usein asiat ovat sellaisia miltä ne näyttävät, vaikka lopullinen totuus olisikin toisaalla. Rokote näyttää ratkaisulta.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
36
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa