Juuri ennen koronakaranteenin alkua Tipi Tapa teki isolla terassillaan täydellisen remontin. Tila laitettiin uuteen uskoon lattiasta kattoon saakka. Nyt se on tyylikkäästi sisustettu ravintolasali mukavine kalusteineen.
Tipi Tapan nimi viittaa tapas -ravintolaan. Myös sitä se on, ravintolasta löytyy laaja lista annoksia, joita voi nauttia joko pieninä tapaksina tai isompina annoksina. Myös salaatteja listalla on mukavasti tarjolla, Tipi Tapan vuohenjuustosalaatti on lajinsa paras. Muutenkin vuohenjuustoa saa Tipi Tapassa monella tapaa laitettuna, karamellisoitua versiota kannattaa myös ehdottomasti maistaa.
Tapas -listalta voisi vuosien kokemuksella nostaa esiin vaikkapa täytetyt kananmunat, burgosista kotoisin olevan morcillan (mustamakkara) tai pekoniin kääräistyt juustotäytteiset kesäkurpitsarullat. Vaihtoehtoja on paljon, kasvissyöjä, merenelävistä pitävä ja lihansyöjä löytävät kaikki omat herkkunsa.
Suomalaista lihaa
Todellinen Tipi Tapan erikoisuus on suomalainen liha. Kaksi kertaa peräkkäin arvostetussa World Steak Challengessa suomalainen ayshire -rotuinen liha on valittu maailman parhaimmaksi ja laadukkaimmaksi lihaksi. Samassa kisassa on mukana ollut parhaat lihantuottajat Argentiinasta, Brasiliasta, USA:sta ja kaikista merkittävistä lihantuottajamaista.
Tipi Tapan omistaja Juan Garcia luki alan lehdistä asiasta ja päätti selvittää, onko tätä huippulihaa mahdollista saada Espanjasta. Pitkähkön etsinnän jälkeen löytyi tukkuri, joka ryhtyi hankkimaan kyseistä lihaa.
-Suomalainen liha on saanut erinomaista palautetta. Lihan maku on todella intensiivinen ja sen pinta on täydellisesti marmoroitunutta. Olen ylpeä saadessani myydä asiakkaille näin laadukasta lihaa, Garcia toteaa.
Testiryhmämme söi suomalaisesta lihasta valmistetun välikyljyksen. Ei tarvinnut ravintoloitsijan ylpeyttään niellä, niin hyvää liha oli. Tällainen liha ei tarvitse seurakseen mitään kastikkeita, ripaus pippuria ja sormisuola ovat riittävät lisukkeet herkutteluun.
Tipi Tapa sijaitsee Fuengirolan länsipäässä samalla alueella kaupungin härkätaisteluareenan kanssa. Kun kirjoittaa Google mapsiin osoitteen Calle Málaga 4, perille on helppo löytää. Ravintolassa on normaaliaikaan tiistaisin ja lauantaisin flamencoesityksiä, ne palaavat ohjelmistoon, kunhan koronakaranteenista selvitään.
Antti Pekkarinen
Oheisella videolla Juan Garcia leikkaa lihaa.
https://www.facebook.com/tuiskup/videos/10220579323445568/