Mitä tehdä, kun läheinen kuolee Aurinkorannikolla? Miten soitetaan espanjalaiseen 112-hätänumeroon? Miten kirjautua kaupungin asukkaaksi? Miten tehdään rikosilmoitus? Mistä löytää suomenkielisen tulkin? Mistä voi kysellä löytötavaroita? Miten haetaan NIE-numeroa, residenciaa, paikallista- tai EU-sairaanhoitokorttia? Miten ilmoittaudutaan työttömäksi tai haetaan sosiaalietuuksia? Mistä voi kysellä suomenkielistä kotipalvelua tai hankkia turvapuhelimen? Miten haetaan lapselle koulupaikkaa espanjalaisesta koulusta?
Nämä ovat muutamia esimerkkikysymyksiä, joihin Aurinkorannikon sosiaalikuraattori on vastaillut yli neljän vuoden ajan. Olemme koonneet kysymykset, vastaukset ja vinkit tietopaketiksi yhteen paikkaan kaikkien Espanjassa asuvien suomalaisten löydettäväksi ja arjen helpottamiseksi.
Tavoitteenamme on tarjota hyödyllisiä ohjeita ja neuvoja arjen sujuvoittamiseksi, olipa kyseessä asiointi viranomaisten kanssa, terveyspalvelujen käyttö, asumiseen liittyvät järjestelyt tai vaikkapa vapaa-ajan mahdollisuuksien hyödyntäminen. Näiden Suomen Merimieskirkon Espanja-sivustolle koottujen tietopakettien avulla voit hoitaa asioitasi tehokkaammin ja löytää juuri sinulle sopivat palvelut ja ratkaisut.
Löydät ne osoitteesta: https://espanja.merimieskirkko.fi/tietopaketit/
Tietopaketteja päivitetään ja lisätään asiakaspalautteen perusteella. Ole rohkeasti yhteydessä allekirjoittaneeseen. Suomen Merimieskirkon Espanja-sivustolta löydät sosiaalikuraattorin yhteystietojen lisäksi linkit mm. kaikkiin tähän Fuengirola.fi -lehteen kirjoitettuihin kolumneihin sekä sosiaalityön hankkeen loppuraportin vuosilta 2020–2023. Tällä hetkellä Aurinkorannikolla on yksi sosiaalikuraattori ja työ jatkuu osana Suomen Merimieskirkon ulkomailla tehtävää sosiaalityötä.