Blogi Pääkirjoitukset

Tervetuloa Tia!

Sinua on odotettu. Kaikki mahdolliset kivet ja kannot on vuosien mittaan käännetty, jotta Aurinkorannikon suomalaisyhteisöön saataisiin sosiaalityöntekijä. Halu on ollut, raha puuttunut.

Onneksi apuun tuli Merimieskirkko. Liekö taitavien lobbarien vai kenen ansiota, Merimieskirkko sai rahoituksen toiminalle heti ensimmäisellä hakukerralla. Se on harvinaista. Ehkä viesti tarpeesta ja kiireellisyydestä on kantautunut ministeriön päättävien virkamiesten korviin.

Tia Raunio aloittaa Aurinkorannikon sosiaalikuraattorina heti, kun käytännön asiat koronaviivytyksineen saadaan rullaamaan. Toimenkuva sosiaalikuraattorille muotoutuu varmasti tehtävän työn kautta. Tarkkoja määritelmiä on turha luoda, ennen kuin ammatti-ihminen analysoi kenttää omasta näkökulmastaan.

Lastensuojelu, ikääntyneiden yksinäisyys ja päihdeongelmat ovat varmasti teemoja, joiden kanssa Raunio joutuu painiskelemaan. Ne ovat sosiaalityön peruskauraa missä tahansa. Aurinkorannikolla niissäkin on varmasti omat paikalliset kiemuransa.

Merimieskirkko on onneksi painottanut työntekijää valittaessa paikallisten järjestelmien tuntemusta, kielitaitoa yhtään väheksymättä. Sosiaali- ja terveyspuolella Espanjan systeemit poikkeavat melkoisesti Suomen vastaavista. Kuopion sosiaalivirastosta olisi varmasti vaikeampi hypätä tähän pestiin kuin madridilaisesta kehitysvammaisten päiväkeskuksesta.

Vielä kerran haluamme toivottaa sinut Tia Raunio sydämellisesti tervetulleeksi. Työlläsi on varmasti koko alueen suomalaisväestön jakamaton tuki.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
13
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa