Tervetuloa Suomelaan

 

Kävin työni puolesta tutustumassa Los Pacosin ”suomalaisalueella” sijaitsevaan Asociación Finlandesa Suomelaan. Ensimmäinen ajatukseni oli, että kyseessä on aikuisten päiväkoti, jota johtaa julkkis-kiinteistönvälittäjä Kirsi Oras – vaikka siinä kohtaa MTV3 ei ollut vielä näyttänyt Unelma-asunto Espanjassa sarjan avausjaksoa, mutta huhut olivat jo kiirineet puheenjohtajan roolista tähtivälittäjänä.

Suomela on kuitenkin kaikkea muuta kuin päiväkoti. Se on hieno yhdistys, jonka ansiosta moni kielitaidoton eläkeläinen voi nauttia työelämän jälkeisestä ajasta ulkomailla.

Suomelassa yhdistyy kotimainen, talkootyöhön perustuva yhdistystoiminta sekä espanjalainen kulttuuri, jossa läheistä ei jätetä. Monet suomelalaiset kehuivat, miten he ovat löytäneet yhdistyksen kautta uusia ystäviä ja harrastusmahdollisuuksia.

- Mainos -

Uskallan veikata, että kaikkien tuntema legendaarinen Pihtiputaan mummokin olisi tyytyväisempi Los Pacosissa, jossa ystävät ja harrastemahdollisuudet ovat päivittäin vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kuin odottaa yksinään mökissä jouluna ja pääsiäisenä kylään piipahtavia lapsia ja lapsenlapsia.

Fuengirolasta käsin voisi Facebookissa kehua puolentoista kilometrin päässä asuvalle lähimmälle Pihtiputaan naapurille (jota ei kuitenkaan koskaan näe) nauttivansa aamuisin väkevää kahvia ja poimivansa itse appelsiinit tuoremehuun, vaikka todellisuudessa ostaisi Juhlamokan ja ruisleivän läheisestä Suomi-kaupasta.

Olen ollut yli 25 vuotta julkkisten kanssa tekemisissä, joten on helppo veikata, että Oraksen ammattitaidon, välittömän luonteen ja yhteistyökyvyn ansiosta media käyttää häntä vastaisuudessa Aurinkorannikon asuntokaupan asiantuntijana.

Toivottavasti Oraksen medianäkyvyys tuo myös Suomelan toiminnan kaikkien Espanjassa asumisesta haaveilevien mummojen ja pappojen tietoisuuteen.

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Mika Heikkilä
Kirjoittaja on Málagassa asuva freelancer.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...