Terveisiä Madridista!

Kirjoittelen tätä luotijunassa paluumatkalla Madridista eteläiseen Espanjaan. Ikkunassa vilisee Espanjaa läpileikkaava maisema oliivipuiden ja ohitettavien kaupunkien säestämänä. Tässähän ei voi olla miettimättä, miten suuri maa tämä onkaan. Lukuina muikkaroiden n. 47 miljoonan asukkaan Espanja on Euroopan neljänneksi suurin talous, jonka sydämenä eläväinen Madrid sykkii.

Vaikka Madrid on ulkokuoreltaan hyvin espanjalainen ja monen arkkitehtuurista, kulttuurista sekä kulinaristisista nautinnoista pitävän mekka, on Madrid myös kuhiseva kansainvälisen liiketoiminnan keskus. Edes espanjan kieli ei ole Madridissa este pisneksille, sillä suurkaupungin yritykset ja ihmiset puhuvat reippaasti englantia. Toki kielitaidon kehittäminen on strateginen etu, varsinkin pyrittäessä luomaan suhteita paikallisiin yrityksiin tai viranomaisiin.

Suomalaisten startupien ja muiden innovaatioitaan kellarissaan hilloavien yrittäjien ja neropattien kannattaisi tiirata Madridia kasvavana teknologia- ja innovaatiokeskuksena. Kaupunki tarjoaa runsaasti resursseja ja tukea teknologiayrityksille – unohtamatta Espanjan hallituksen voimakasta panostusta digitaalisuuteen ja teknologioiden kehittämiseen. Tämä olisi nyt erityisen otollista suomalaisille yrityksille, jotka toimivat mm. tekoälyn, cleantechin tai terveysteknologioiden parissa. Suomalaiset yritykset hyötyvät myös Madridin vahvasta koulutussektorista, sillä kaupungissa on useita korkeakouluja ja tutkimuslaitoksia, jotka avaavat mahdollisuuksia yhteistyöhön ja innovaatioihin.

- Mainos -

Vaikka me suomalaiset olemme sankoin joukoin rynnistäneet kulta… eikun aurinkorannikolle, niin muistetaan kuitenkin, että se on vain otos koko Espanjan huikeasta markkinasta. Isot kotimaiset yrityksemme ovat jo lyöneet itseään läpi keskeisessä Espanjassa, mutta nyt olisi pienten- ja keskisuurten yritysten vuoro. Apua, neuvoja, rahoitusta, tukiverkostoa, asiantuntijoita ja tienraivaajia löytyy työhön kyllä. Erittäin virkeä Suomen Suurlähetystökin toimii Madridissa.

Ei pidä kuitenkaan vähätellä sitä kulinaristista nautintoa, joka hoituu Madridissa todella hienosti! Pienikin syy kipaista Madridin vilskeessä, on hyvä syy syödä hyvin.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Irina Viitala
Kirjoittaja on Espanjan Suomalaiset Yrittäjät ry:n puheenjohtaja ja kansainvälistyvän Wannadon SuperAssareiden kasvuyrittäjä.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...