Tärkeä magnesium

Magnesiumilla on elimistössä useita tärkeitä tehtäviä.

Magnesium:

-on hampaiden ja luuston rakenneosa
-edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
-edistää hermoston normaalia toimintaa
-osallistuu lihasten supistumiseen
-osallistuu proteiinisynteesiin
-osallistuu solujen jakaantumisprosessiin
-edistää normaaleja psykologisia toimintoja
-edistää elektrolyyttitasapainoa.

Elimistön magnesiumista 55 prosenttia sijaitsee luukudoksessa, 20 prosenttia lihaksissa, 19 prosenttia muualla kudoksissa ja 1 prosentti solunulkoisessa nesteessä. Magnesium erittyy munuaisten kautta.

- Mainos -

”Baselin yliopiston ja Baselin yliopistollisen sairaalan tutkijat ovat havainneet, että veren magnesiumtasot ovat elintärkeitä immuunijärjestelmän asianmukaiselle toiminnalle, myös syöpää vastaan.

Vaikka aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että hiirillä joita ruokittiin vähällä magnesiumilla, oli heikentynyt immuunivaste flunssavirukselle ja syöpäkasvaimien nopeampi leviäminen, uusi tutkimus oli ensimmäinen, joka ehdotti mekanismia, jolla magnesium vaikuttaa immuunivasteeseen.

Professori Christoph Hessin, Baselin yliopiston biolääketieteen laitoksen johtajan johtama tutkimusryhmä vahvisti, että T-solut voivat eliminoida epänormaalit tai tartunnan saaneet solut tehokkaasti vain runsaasti magnesiumia sisältävässä ympäristössä. He jäljittelivät tämän erityisesti T-solujen pintaproteiiniin nimeltä LFA-1, joka toimii telakointikohtana ja jolla on rooli T-solujen aktivoinnissa. ”Inaktiivisessa tilassa tämä telakointikohta on taivutettuna, eikä se siten voi sitoutua tehokkaasti tartunnan saaneisiin tai epänormaaleihin soluihin”, Hess sanoo. ”Tässä magnesium tulee peliin. Jos magnesiumia on riittävästi T-solujen läheisyydessä, se sitoutuu LFA-1:een ja varmistaa, että se pysyy pidennetyssä – ja siksi aktiivisessa – asennossa.”

Löydökset ovat merkittäviä nykyaikaisille syövän immuunihoidoille, jotka mobilisoivat immuunijärjestelmää – ja erityisesti sytotoksisia T-soluja – syöpäsoluja vastaan. Kokeellisissa malleissa tutkijat pystyivät osoittamaan, että T-solujen immuunivastetta syöpäsoluja vastaan ​​vahvisti kasvaimien paikallisen magnesiumpitoisuuden kasvu. Hessin laboratorion lisäanalyysit osoittivat, että immuunihoidot olivat vähemmän tehokkaita potilailla, joiden veren magnesiumtasot olivat riittämättömät.

”Varmistaaksemme tämän havainnon kliinisesti, etsimme nyt tapoja lisätä magnesiumpitoisuutta kasvaimissa kohdistetusti”, Hess lisää.

Magnesium taistelee rinta rottingilla monenmoisia lihasvaivoja vastaan. Siitä saattaa hyvinkin olla apua lihaskramppien laukaisemiseen tai puutumisesta ja tärinästäkin kärsittäessä. Magnesium vaikuttaa myös sydämeen hilliten epäsäännöllistä sykettä. Magnesium helpottaa myös ummetusta ja magnesiumin nauttiminen illalla onkin klassinen tapa avittaa aamuista suolentoimintaa.

Magnesiumin sanotaan myös tuovan helpotusta suolan- ja makeanhimoon. Hermostumisesta kärsivien, levottomien ja uniongelmaisten ylimpänä ystävänä paistatteleva magnesium rauhoittaa hermostoa hilliten ylivirettä.

Magnesiumin ja C-vitamiinin samanaikainen nauttiminen auttaa luomaan kollageenia, joka on nivelten ja ihon tuiki tärkeä rakenneosa.

- Mainos -

Magnesiumin tarvetta lisäävät runsas hikoilu, raskaus ja imetys, stressi sekä runsas alkoholin käyttö ja nesteenpoistolääkkeet.

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220119121455.htm

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on Wapun ykkösherkku?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...