Tämä viiden euron voileipä on Andalusian paras – Espanjassa palkittiin perinneherkkuja

Málagalaisen ravintolan kanaleipä arvostettiin myös koko Espanjan 15 parhaan joukkoon.

Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Málagassa sijaitsevan Burger Mi Barrio -ravintolan Campero Romeo -voileipä on Andalusian paras ja koko Espanjan viidentoista maistuvimman voileivän joukossa. Kuva: Burger Mi Barrio.

Espanjan Aurinkorannikon pääkaupungissa Málagassa sijaitseva hampurilaisravintola Burger Mi Barrio on saavuttanut merkittävän tunnustuksen: heidän Campero Romeo -voileipänsä on valittu vuoden 2025 parhaaksi Andalusiassa järjestetyssä II Campeonato de España de Bocadillos -kilpailussa.

Saavutus nosti Campero Romeo -leivän myös Espanjan 15 parhaan voileivän joukkoon.

Campero on erityisesti Aurinkorannikolla Málagan alueella tunnettu perinteinen lämmin täytetty voileipä, joka valmistetaan pyöreän sämpylän väliin. Se on espanjalainen vastine esimerkiksi burgerille tai paninille. Sana campero tarkoittaa kirjaimellisesti ”maalainen” tai ”maaseudulta tuleva”, mutta ruokaterminä sillä on Málagassa oma vahva merkityksensä. Siitä on tullut kaupungin oma ”katukeittiöklassikko”.

Campeonato de España de Bocatas on vuosittainen valtakunnallinen kilpailu, joka etsii Espanjan parasta bocadilloa eli täytettyä leipää. Kilpailu tunnetaan myös nimellä Best Sandwich Spain®, ja se on nopeasti noussut yhdeksi maan tärkeimmistä gastronomisista tapahtumista, yhdistäen perinteisen katukeittiön ja huippuluokan luovuuden.

Kisan finaali oli 12. toukokuuta Madridissa. Kilpailun voitti Mar y Tierra -voileipä Can Gourmet -ravintolasta Ibizalta. Toiseksi sijoittui El Viajante Tatapas Gastroteka -ravintolasta Hondarribiasta, ja kolmanneksi Chipirones con Guiso de Morcilla y Calamar Pistola-ravintolasta Madridista.

Espanjan vuoden 2025 voittajabocadillo Mar y Tierra yhdistää nimensä mukaisesti meren ja maan maut: hitaasti kypsennettyä roast beefiä, italialaistyylistä tonnikalakastiketta (vitello tonnato), Parmigiano Reggiano -juustoa, puolikuivattuja kirsikkatomaatteja, rucolaa ja kapriksia, kaikki tarjoiltuna rapean pan de cristal -leivän välissä.

Burger Mi Barrio oli ainoa andalusialainen ravintola, joka pääsi 15 finalistin joukkoon.

Espanjan paras bocadillo eli voileipä 2025: Mar y tierra.

Vuohenjuusto erottuu voittoisassa camperossa

Campero Romeo on moderni versio perinteisestä málagalaisesta campero-voileivästä. Se sisältää grillattua kananrintaa, pekonia, karamellisoitua sipulia, vuohenjuustoa, salaattia, tomaattia ja majoneesia. Vuohenjuusto tuo voileipään erityistä makua ja erottuu kilpailijoistaan. Voileivän hinta on 5,30 euroa.

Burger Mi Barrio -ravintola on luonnollisesti iloinen ja kiitollinen tunnustuksesta.

– Olemme ylpeitä siitä, että olemme Espanjan 15 parhaan joukossa! On ollut uskomaton kokemus saada edustaa Andalusiaa ainoina andalusialaisina finalisteina tässä arvostetussa kilpailussa.

Burger Mi Barrio on paikallinen ketju, jolla on kolme toimipistettä Málagassa: kaksi Avenida Europalla ja yksi San Andrésin alueella. Ravintola nimeää kaikki ruokalistansa annokset perheenjäsenten, ystävien, naapureiden ja työntekijöiden mukaan. Campero Romeo on saanut nimensä tästä perinteestä.

Campero Romeo on heidän mukaansa ”makuhermoja räjäyttävä kokemus, jossa vuohenjuusto yhdistettynä karamellisoituun sipuliin on todellinen herkku”.

Burger Mi Barrion ravintola Avenida Europalla Málagassa.

Isoäidin eväsrasia tuli toiseksi

Toiseksi kilpailussa sijoittui Lalo’s Teatinos -ravintolan Tupper de la Abuela -voileipä (suom. isoäidin eväsrasia).

Tämä campero sisältää kahdella tavalla kypsennettyä kananreittä, perunamunakasta, cheddar-juustoa, puolikypsää Montes de Málaga -juustoa, paahdettua kinkkua, Pedro Ximénez -karamellisoitua sipulia, salaattia, tomaattia ja valkosipuli-aiolia. Ravintola kuvailee voileipää ”fuusioksi Málagan edustavimmasta campero-voileivästä ja äitiemme ja isoäitiemme sunnuntaisista eväsrasioista, kun menimme rannalle tai maaseudulle”.

Lalo’s Teatinos sijaitsee Málagan Teatinosin kaupunginosassa osoitteessa Calle Andrómeda 13.

Jaa tämä artikkeli
Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *