Emilia Tuukkanen: Tähtäimessä EM-mitali

Emilia Tuukkanen valmistautuu Lissabonissa tammikuun puolivälissä käytäviin Euroopan mestaruuskisoihin. (Kuva: Mirva Vainio / Voikukka Photography)

Emilia Tuukkanen lähtee brasilialaisen jiujitsun EM-kilpailuihin hakemaan täydennystä arvokisamitalisarjaansa.

Benalmádenassa asuvalla Emilia Tuukkasella, 25, on jo takataskussaan lajinsa arvokisamitaleita, mutta nyt hän suuntaa ensimmäistä kertaa arvokisoihin mustalla vyöllä.

– Jännittää hieman tavallista enemmän, mutta ehdottomasti lähden silti tavoittelemaan mitalia, paljastaa Tuukkanen.

Euroopan mestaruudesta kilpaillaan tammikuun puolivälissä Lissabonissa järjestettävissä kilpailuissa. Tuukkanen kilpailee alle 58,5-kiloisten sarjassa.

– Odotan hyvällä mielellä Portugalin kilpailua. On jännittävää päästä näkemään oma tasoni nyt, kun kilpailen toisia mustavöisiä vastaan ensimmäistä kertaa omassa painoluokassani.

Takana ehjä kausi

Tällä kaudella Tuukkanen on päässyt allergiaoireita lukuun ottamatta päässyt harjoittelemaan ilman sairastelua tai loukkaantumisia.

– Olen saanut treenata täysillä, ja kuntoni on erittäin hyvä, arvokisamitalisti iloitsee.

Vielä alkukaudesta ruskealla vyöllä kilpaillut Tuukkanen nappasi viime vuonna omasta sarjastaan EM-pronssia.

– Minut graduoitiin mustalle vyölle vasta viime elokuussa. Olen ehtinyt kilpailla yhden kerran tällä uudella vyöarvolla, ja silloin Paris Open -kilpailusta tuliaisena oli oman sarjani kulta sekä avoimen sarjan hopea – yhdellä matsilla, Tuukkanen naurahtaa.

Unelmana maailmanmestaruus

Lajinsa huipulla kilpailevan urheilijattaren arjesta ison osan haukkaa harjoittelu. Sen ohessa hän ehtii kuitenkin myös työskennellä liikunnanohjaajana Sofia-opistolla.

– Työni on paras mahdollinen oheistyö urheilu-uralleni. Työympäristö on kannustava ja joustava, ja ohjaamani jumpat tukevat hyvin myös harjoitteluani oheistreeninä ja kehonhuoltona.

Kiireiseen urheilijan arkeen sopii hyvin myös se, että hän harjoittelee Torremolinosissa samalla salilla yhdessä poikaystävänsä Santeri Liliuksen kanssa. Pariskunnan molemmat osapuolet suuntaavat Lissabonin EM-kilpailuihin.

Menestyksestään huolimatta Tuukkasella on vielä runsaasti motivaatiota harjoitella, sillä suurin unelma on vielä saavuttamatta. Mikä se sitten on?

– Maailmanmestaruus, Euroopan mestari toteaa päättäväisenä.

Marena Ahonen

 

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
  • Erinomainen (0)
  • Mielenkiintoinen (0)
  • Hyödyllinen (0)
  • Tylsä (0)
  • Vanha uutinen (0)