Urheilu

Emilia Tuukkanen: Tähtäimessä EM-mitali

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Emilia Tuukkanen valmistautuu Lissabonissa tammikuun puolivälissä käytäviin Euroopan mestaruuskisoihin. (Kuva: Mirva Vainio / Voikukka Photography)

Emilia Tuukkanen lähtee brasilialaisen jiujitsun EM-kilpailuihin hakemaan täydennystä arvokisamitalisarjaansa.

Emilia Tuukkanen lähtee brasilialaisen jiujitsun EM-kilpailuihin hakemaan täydennystä arvokisamitalisarjaansa.

Benalmádenassa asuvalla Emilia Tuukkasella, 25, on jo takataskussaan lajinsa arvokisamitaleita, mutta nyt hän suuntaa ensimmäistä kertaa arvokisoihin mustalla vyöllä.

– Jännittää hieman tavallista enemmän, mutta ehdottomasti lähden silti tavoittelemaan mitalia, paljastaa Tuukkanen.

Euroopan mestaruudesta kilpaillaan tammikuun puolivälissä Lissabonissa järjestettävissä kilpailuissa. Tuukkanen kilpailee alle 58,5-kiloisten sarjassa.

– Odotan hyvällä mielellä Portugalin kilpailua. On jännittävää päästä näkemään oma tasoni nyt, kun kilpailen toisia mustavöisiä vastaan ensimmäistä kertaa omassa painoluokassani.

Takana ehjä kausi

Tällä kaudella Tuukkanen on päässyt allergiaoireita lukuun ottamatta päässyt harjoittelemaan ilman sairastelua tai loukkaantumisia.

– Olen saanut treenata täysillä, ja kuntoni on erittäin hyvä, arvokisamitalisti iloitsee.

Vielä alkukaudesta ruskealla vyöllä kilpaillut Tuukkanen nappasi viime vuonna omasta sarjastaan EM-pronssia.

– Minut graduoitiin mustalle vyölle vasta viime elokuussa. Olen ehtinyt kilpailla yhden kerran tällä uudella vyöarvolla, ja silloin Paris Open -kilpailusta tuliaisena oli oman sarjani kulta sekä avoimen sarjan hopea – yhdellä matsilla, Tuukkanen naurahtaa.

Unelmana maailmanmestaruus

Lajinsa huipulla kilpailevan urheilijattaren arjesta ison osan haukkaa harjoittelu. Sen ohessa hän ehtii kuitenkin myös työskennellä liikunnanohjaajana Sofia-opistolla.

– Työni on paras mahdollinen oheistyö urheilu-uralleni. Työympäristö on kannustava ja joustava, ja ohjaamani jumpat tukevat hyvin myös harjoitteluani oheistreeninä ja kehonhuoltona.

Kiireiseen urheilijan arkeen sopii hyvin myös se, että hän harjoittelee Torremolinosissa samalla salilla yhdessä poikaystävänsä Santeri Liliuksen kanssa. Pariskunnan molemmat osapuolet suuntaavat Lissabonin EM-kilpailuihin.

Menestyksestään huolimatta Tuukkasella on vielä runsaasti motivaatiota harjoitella, sillä suurin unelma on vielä saavuttamatta. Mikä se sitten on?

– Maailmanmestaruus, Euroopan mestari toteaa päättäväisenä.

Marena Ahonen

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa