Suviyön ihanuus

Kesäyö on yksi eniten romanttisia ja muitakin lurituksia innoittanut aihe. Siitä ovat laulaneet vaikkapa Topi Sorsakoski, Pariisin kevät, Abba ja John Travolta & Olivia Newton-John duo. Kesäyöstä ovat kirjoittaneet F. E. Sillanpää, Shakespeare, Eino Leino ja tuhannet muut kirjailijat ja runoilijat.

Mikäpäs siinä, kesäyö on huumaava hetki. Sen ajaksi luonto rauhoittuu, vain yksittäisiä linnun laulahduksia saattaa kesäyönä kuulua. Ei ihme, että monen romantikon kynä on inspiroitunut kesäyön tuoksuvasta hiljaisuudesta.

Kesäyö Keiteleen tai Välimeren rannalla on tyystin toisenlainen. Pohjoisessa valoa riittää läpi yön, etelässä yön tummuus hiipii jo hyvissä ajoin illalla. Yön syli on turvallinen Euroopan molemmilla laidoilla. Heinäkuussa pohjoisessa kaste viilentää kummasti aamuyötä, etelässä lämpö pysyy hellelukemissa läpi pimeimmänkin hetken.

Molemmissa on puolensa. Andalusian tummat yöt ovat omalla tavallaan kiehtovia ja romanttisia, sitä ovat myös Pohjolan valoisat yöt. Missä oletkaan, kesäyöstä kannattaa nauttia. Seuraavan kerran tätä ilmaista nautintoa on tarjolla vasta vuoden päästä .

- Mainos -

Ruislinnun laulu korvissani,
tähkäpäiden päällä täysi kuu;
kesäyön on onni omanani,
kaskisavuun laaksot verhouu.

-Eino Leino

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...