Uutiset

Suomen Merimieskirkko aloittaa sosiaalityön Espanjan Aurinkorannikolla

Sosiaalityöntekijää Aurinkorannikolle on yritetty saada monella konstilla. Nyt hanke toteutuu.

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut STEA-avustukset vuodelle 2020. Samassa yhteydessä ministeriö vahvisti rahoituksen myös Suomen Merimieskirkon Aurinkorannikon sosiaalityön hankkeelle.
Aurinkorannikon sosiaalityön hanke on suunnattu erityistä tukea ja apua tarvitsevien Aurinkorannikolla asuvien ja liikkuvien suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen ja paikallisen vapaaehtoisuuden tukemiseen. Hanke toteutetaan yhteistyössä muiden Aurinkorannikon toimijoiden kanssa.

STEA totesi avustusperusteluissaan, että Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten sosiaaliselle tuelle on selkeä tarve ja Merimieskirkon hankkeessa korostuu sekä yhteistyö muiden toimijoiden kanssa että paikallinen vastuunkanto. Hanketta onkin valmisteltu tiiviissä yhteistyössä mm. Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan kanssa.

Hankkeen sosiaalikuraattorin rekrytointi käynnistetään vielä helmikuun aikana. Varsinainen työ hankkeen puitteissa alkaisi näin ollen kesällä 2020. Aurinkorannikon sosiaalityön hanke on kolmivuotinen ja päättyy vuonna 2023. Hankkeen tarkoituksena on myös selvittää pysyvän sosiaalityön tarve ja mahdollisuudet Aurinkorannikolla.

Merimieskirkolla on pitkä kokemus ulkomailla tehtävästä sosiaalityöstä. Ennestään Merimieskirkolla työskentelee eri puolilla Eurooppaa yhteensä kahdeksan sosiaalikuraattoria.

Mitä pidit jutusta?
+1
94
+1
13
+1
0
+1
1
+1
0
+1
4

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kakkajuttu

  Osa ihmisistä ei, häveliäisyyssyistä, voi lausua sanaa uloste tai kakka...
Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Aiotko ottaa korona-rokotteen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa