Suomalaisten unelmat

 

Suomalaisten unelmia on tutkittu. Eräässä tutkimuksessa ensimmäiseksi nousi matka Amerikkaan ja erityisesti Route 66 eli reitti Kaliforniasta Chicagoon on monen toiveena.

Itselleni jo matka Los Angelesista San Franciscoon oli mieliin painuva väliyöpymisineen viehättävissä Carmelin ja Santa Barbaran pikkukaupungeissa.

Seuraavina unelmina ovat matka maailman ympäri ja eksoottinen auringonlasku.

- Mainos -

Neljännen unelman me kaikki muuttolinnut olemme toteuttaneet, eli muuton ulkomaille. Sekin vaatii rohkeutta. Ei muutto vieraaseen kulttuuriin noin vain tapahdu.

Viidentenä listassa tulee kylpy kuumassa lähteessä. Se on mahdollista jo Alhama de Granadassa.

Kuudentena on oma mökki, jonka monet suomalaiset ovat toteuttaneet.

Sen sijaan harvempi on kokeillut laskuvarjohyppyä tai matkustanut junalla halki Siperian. Tyypillisiä haaveita nekin.

Monen unelmana on myös MM- tai EM-jalkapallon kokeminen paikan päällä. Se toteutui valitettavalla tavalla, eli niin, että Pietarissa ottelussa käyneet nostivat Suomen koronaluvut korkealle. Onneksi ne saatiin laantumaan rokotusten ansiosta.

Monet unelmat ovat näköjään matkoja, Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreittiä myöten, mutta mukaan mahtuu myös maratonin juokseminen, sukunsa tutkiminen tai omaelämänkerran kirjoittaminen, eikä valtavan kalansaaliin saaminenkaan olisi hassumpaa.

Mieti, mitä unelmia sinulla on? Kirjaa ne ylös. Toiveilla on taipumus aika usein toteutua, jos niistä tulee tavoitteita, joita kohti mennään. Pelkkä unelmointi ei riitä. Tarvitaan myös tekoja.

Marjatta Jabe

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...