Lukuaika: Suomalaisten matkailu Aurinkorannikolle kipuaa kohti normaalilukuja

Suomalaisten matkailu Aurinkorannikolle kipuaa kohti normaalilukuja

Suomesta saapui viime vuonna Málagaan piirun vaille 150.000 ihmistä. Alle viidenneksen vähemmän, kuin viimeisenä ”normaalina” vuonna 2019.

Vuoden loppua kohti Suomesta tulijoiden määrä lisääntyi runsaasti, päästiin jo lähelle vuoden 2019 lukemia. Kevät oli vielä hiljaista aikaa matkailussa, esimerkiksi maaliskuussa 2022 Suomesta tuli Málagaan noin 10.000 ihmistä, kun taas vuonna 2019 samana ajankohtana tulijoita oli noin 20.000 eli lähes tuplasti. Sen sijaan vaikkapa marraskuun vastaavat luvut ovat 12.500 ja 15.000.

On hyvä tarkastella myös operoitujen lentojen määrää Suomen ja Málagan välillä. Ainakin syksyllä tuntui siltä, että jokainen kone oli viimeistä paikkaa myöten täynnä.

Syys-joulukuussa Suomesta operoitiin Málagaan yhteensä 314 lentoa. Kun matkustajia tuona ajankohtana oli noin 56.000, tilasto kertoo, että koneissa oli keskimäärin 165 matkustajaa. Siitä kun vähennetään business luokan tyhjät paikat, niin melko täyttä koneissa on ollut. Esimerkiksi Finnairin yleisimmin tällä reitillä käyttämään Airbus A321 koneeseen mahtuu jokainen paikka täytettynä maksimissaan 209 matkustajaa, todellisuudessa paikkoja on yleensä alle 200.

- Mainos -

Koko vuonna 2022 Suomesta lennettiin Málagaan 912 kertaa. Vuonna 2019 lentoja operoitiin 1232 kappaletta. Prosentteina luvut tarkoittavat, että viime vuonna Málagaan laskeutui noin 26% vähemmän lentokoneita Suomesta, kuin vuonna 2022. Matkustajamäärissä ero oli noin 18%, joten tässä valossa viime vuonna lennettiin ahtaammin.

Jutussa käytetyt luvut perustuvat Espanjan ilmailuviranomaisen AENAn ylläpitämiin tilastoihin. Luvut kansallisuuksien kohdalla eivät ole täsmällisiä, ne kertovat vain sen kuinka monta matkustajaa kyseisestä maasta on saapunut Málagan lentoasemalle määrättynä aikana. Tilastot ovat kuitenkin kattavimmat saatavilla olevista ja varsinkin vertailussa muihin vuosiin ne ovat relevantteja.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...