Asuminen

Suomalaisen normibudjetti lomakodin ostossa 150-200 000

Myyntipäällikkö Eevi Rautiainen ja myyntijohtaja, osakas Pasi Laine auttavat asiakkaitaan asuntokaupan teossa alusta loppuun. (Kuva: Matti Majasaari)

Asuntokauppa Aurinkorannikolla käy tällä hetkellä vilkkaana. Oikein hinnoitellut asunnot menevät kohtuuajassa kaupaksi.

Liikkeellä on myös paljon suomalaisia. Tyypillisimmillään suomalaisen loma-asunnon ostajan budjetti pyörii noin 150 000 – 200 000 euron välillä.

Fuengirolassa sillä rahalla saa käytetyn 1-2 makuuhuoneen asunnon hyvällä sijainnilla.

– Costa Blancalla hintataso on sen verran halvempi, että siellä tuollainen raha riittää uuden asunnon ostoon, selvittää Lomakoti ulkomailta kiinteistövälityksen myyntijohtaja ja osakas Pasi Laine.

Hänen mukaansa asunnon hintaan vaikuttavat pitkälti samat asiat kuin Suomessakin: sijainti, näköala, hyvä huonejärjestys, kerrostalossa asunnon kerros sekä talon maine.

Lomakoti ulkomailta toimii pääpaikassaan Fuengirolassa viiden työntekijän voimin. Lisäksi yrityksellä on toimisto Helsingissä sekä Costa Blancalla Torreviejassa. Pääosa kaupoista tehdään Espanjassa, mutta asiakkaalle etsitään lomakotia tarvittaessa myös muista maista.

– Meillä on hyvät kontaktit seitsemään muuhunkin maahan. Vahvuutemme on myös se, että meillä toimisto Suomessakin, kiteyttää Pasi Laine.

Matti Majasaari

 

Mitä pidit jutusta?
+1
4
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Aiotko ottaa korona-rokotteen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa