keskiviikko, helmi 21, 2024

Starlite toi Marbellaan tähdet, turistit ja kosolti rahaa

Marbellan Starlite konserttisarja, tai koko nimeltään Starlite Catalana Occidente, on kymmenen vuoden aikana noussut erittäin merkittäväksi tapahtumaksi sekä kulttuurillisesti että taloudellisesti.

Tänä vuonna Marbellan Starlite konsertit alkoivat kesäkuun toisella viikolla ja viimeiset sävelet kajahtivat ilmoille syyskuun alussa. Lukuisten esiintyjien joukossa oli monia espanjalaisen musiikkimaailman kuumimpia nimiä, mutta myös näyttävä kattaus kansainvälisiä tähtiä, kuten Diana Ross, Alan Parsons, Christina Aguilera, Simple Minds ja Andrea Bocelli.

Nyt kun tämän vuoden ohjelmisto on kansalle tarjoiltu, on myös aika katsoa mitä festivaalista jäi käteen. Ja jäihän siitä.

- Mainos -

Kesän aikana konsertit vetivät Marbellaan yhteensä 362.000 katsojaa. Määrä on peräti 80,000 enemmän kuin pandemiaa edeltäneenä kesänä 2019. Nopealla matematiikalla nousua yleisömäärässä on lähes 30%. Tämä siitä huolimatta, että monissa lähialueen kaupungeissa, kuten esimerkiksi Fuengirolassa ja Mijasissa, järjestettiin myös merkittäviä tapahtumia.

PwC consultancyn tekemien laskelmien mukaan Starlite festivaali toi tänä vuonna Espanjan taloudelle peräti 315.500.000 euroa. Koko kymmenvuotisen historiansa aikana tapahtuman on tuottanut Espanjan kassaan 1,44 miljardia euroa.

Tänä vuonna Starliten konserttivieraista lähes puolet (48,3%) oli ulkomaalaisia. Ulkomaalaiset käyttivät keskimäärin rahaa hieman espanjalaisia enemmän. Siinä missä paikalliset konserttivieraat käyttivät keskimäärin 527 euroa päivässä, heltisi muun maalaisten kukkaroista reilut 600 euroa päivässä.

Yleisön keski-ikä asettui noin 39 vuoteen.

Lähde: Diario Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Miten Suomelle käy Euroviisuissa?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...