Blogi

Sosiaalityöntekijästä ja kolmannesta sektorista

Yksi viime vuosien eniten keskustelua herättänyt asia Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä on ollut sosiaalityöntekijän tarve. Muutama vuosi sitten alueella oli puolipäiväinen sosiaalityöntekijä. Toiminnan rahoitti tuolloin ulko- sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Kyseessä oli kokeilu. Loppuraportissa todettiin, että suomalaisen sosiaalityöntekijän tarve Aurinkorannikolla on valtaisa. Loogisesti tuollaisten tulosten jälkeen sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti, että se ei jatkossa aio toimintaa rahoittaa. Ulkoministeriö olisi ollut valmis jatkorahoitukseen.

Kun valtio hylkää, kolmas sektori voi pelastaa. Niin näyttää käyvän Aurinkorannikon sosiaalityöntekijäasiassa. Pelastavaksi tahoksi on nousemassa Merimieskirkko. Rahoitus saadaan veikkausvaroista. Suomalainen voittaa aina, kuten mainoslause kuuluu.

Ideoijana ja toiminnan moottorina asiassa on ollut Aurinkorannikon ev.lut. seurakunta ja sen tuore johtava pappi Jarmo Karjalainen. Hienoa työtä, varmasti koko rannikon suomalaisyhteisö yhtyy suuriin kiitoksiin.

Toivottavasti hanke toteutuu. Varsinkin lastensuojelussa Aurinkorannikolla on paljon tehtävää.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa