Uutiset

Sosiaalityöhön lisää resursseja Aurinkorannikolla

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Merimieskirkon Valtteri Salmi ottaa vastaan hakemuksia toisen sosiaalikuraattorin tehtävään.

Aurinkorannikolla on toiminut sosiaalikuraattori noin puolitoista vuotta. Hänen kokemustensa perusteella on käynyt selväksi, ettei yksi ihminen urakasta selviä. Apuja on tulossa, toisen sosiaalityötä tekevän ihmisen rekrytointi on käynnissä.

 

-Aika nopeasti heti hankkeen alun jälkeen kävi ilmi, että henkilöresursseja tarvitaan lisää. Pyörittelimme rahoitusasioita ja saimme ratkaistua yhtälön niin, että rahat riittävät nelipäiväistä työviikkoa tekevän henkilön palkkaamiseen ensi vuoden loppuun saakka. Näin saamme sosiaalityöhön lisää resursseja Aurinkorannikolla, kertoo hanketta ylläpitävän Merimieskirkon edustaja Valtteri Salmi.

Sosiaalityön hankerahoitus tulee Merimieskirkolle Stealta, eli entiseltä Raha-automaattiyhdistykseltä.

-Teimme hieman uudelleenjärjestelyjä ja korona-aikana rahaa jopa jäi hieman säästöön. Näillä varoilla voimme nyt lisätä resursseja.

Sosiaalikuraattori Tia Raunio on välittänyt Merimieskirkolle viestiä sellaista viestiä, jonka mukaan apua tarvitsevia suomalaisia on todella paljon ja hätä on suuri.

-Tiedämme toki, ettei yhden lisäihmisen palkkaaminen ole riittävä ratkaisu. Ajatellaanpa vaikka noin 30.000 ihmisen kaupunkia Suomessa. Siellä olisi varmaan noin 50 ihmistä valjastettu sosiaalityöhön. Kaksi ihmistä ei siis missään tapauksessa ole riittävästi, mutta jokainen työntekijä sosiaalipuolella auttaa osaltaan ja on hyödyllinen. Tällä hetkellä resurssit ovat tämän kokoiset, toivottavasti ne kasvavat tulevaisuudessa.

Tia Raunion mukaan vanhustyö on haukannut suurimman osan hänen työajastaan. Erilaiset kodinhoitoon liittyvät ongelmat ja myös byrokratian kanssa toimiminen on ollut aikaa vievää ja työllistävää. Toinen työllistävä asiakasryhmä ovat olleet päihdeongelmaiset suomalaiset.

-Olemme pallotelleet mahdollisia työnjakoja uuden ihmisen tullessa. Tarkemmin asiaa mietimme kuitenkin vasta sitten, kun tiedämme kuka tehtävään tulee. Työnjaossa huomioidaan tietysti molempien henkilöiden erityisosaamiset ja sen mukaan jaetaan tehtäviä.

Merimieskirkko on saanut Stealta hankerahoituksen Aurinkorannikon sosiaalityölle vuoden 2023 puoliväliin saakka. Sen jälkeen rahoitus pitää löytyä muista kanavista.

-Raunion keräämä data on niin selkeää, että varmasti rahoitus löytyy. Hankitut kokemukset osoittavat kiistatta sen, että Aurinkorannikolla tehtävä sosiaalityö palauttaa yhteiskunnalle huomattavasti enemmän rahaa, kuin mitä siitä on kuluja. Poliitikkojenkin on helppo tehdä päätöksiä, jotka suoraan säästävät yhteiskunnan rahoja, Salmi toteaa.

Haku toisen sosiaalikuraattorin paikkaan on käynnissä. Työ on määräaikainen ja se alkaa sopimuksen mukaan kuitenkin viimeistään 1.1.2022. Pätevyysvaatimuksia ja lisätietoja voit katsoa osoitteesta https://merimieskirkko.fi/rekry/ .

 

Antti Pekkarinen

Lue myös aiheeseen liittyvä pääkirjoitus: https://fuengirola.fi/sosiaalityosta/

 

Lue myös: https://fuengirola.fi/aurinkorannikon-sosiaalikuraattori-aloitti-verkostoitumalla/?highlight=raunio

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa