Me lähdimme rakentamaan yhteistä illallista ystäväpariskunnan kanssa. Olimme koko illallisen ajan videopuhelinyhteydessä toisiimme. Siis jo ruoan valmistusvaiheesta alkaen. Yhteensä vietimme aikaa nelistään yli neljä tuntia. Hauskaa oli ja yllättävän läheinen tunnelma syntyi videon välityksellä.
Toimimme niin, että molemmat pariskunnat valitsivat neljä pääraaka-ainetta ruokiin. Näistä oli tarkoitus luoda monen ruokalajin illallinen alku- ja jälkiruokineen. Molemmat pariskunnat rakensivat omat ruokalistansa, ainoa sääntö oli, että kahdeksaa annettua ainesta piti käyttää.
Sannan ja Sepon valinnat
Pulpo, peruna, feta ja couscous
Tuiskun ja Antin valinnat
Herkkusienet, punajuuri, lammas ja vuohenjuusto
Näitä kahdeksaa ainesta täytyi löytyä jossain muodossa menusta. Keittiön kaapeista sai melko vapaasti etsiä lisää perusaineita kuten mausteita, öljyjä, yrttejä ja mitä sieltä vastaan tulikaan.
Tällaiset menut pariskunnilta syntyivät:
Tuisku & Antti Menú
Alkuruoka
Paahdettu pulpo ja tomaatti-chilimajoneesi
Taboulleh salaatti ja fetajuustoa
Pääruoka
Hitaasti uunissa kypsytetty lampaanjalka ja valkosipuliperunat
Kermainen rosmariini-minttu-valkosipuli-vino dulce -kastike
Tuorejuustolla ja kapriksella täytetyt pekoniin käärityt herkkusienet
Hunajalla glaseeratut vuohenjuustokuorrutetut punajuuret
Jälkiruoka
Amerikkalainen lemon pie
Sanna & Seppo Menú
Alkuruoka
Grillattu pulpo peruna-herkkusienipedillä ja korianteriöljy.
Pääruoka
Lammas-fetajauhelipihvit,
punajuuricouscous ja vuohenjuustomousse.
Jälkiruoka
jäädytetty chili-suklaamoussejuustokakku.
Tällaisten ruokalistojen tekoa seurattiin Los Pacosin ja Los Bolichesin keittiöissä. Välillä pyydettiin vinkkejä ruudun toiselta puolen ja ihasteltiin illallisen etenemistä.
Ruokailun ajastamisessa oli hieman haasteita, että saatiin edes suunnilleen samanaikaisesti lämmin ruoka pöytään. Toisaalta pieni viive toisessa päässä ei juuri haitannut, toinen pariskunta ruokaili ja toinen vielä valmisteli omaansa.
Molemmissa päissä oltiin tyytyväisiä illan ruokiin. Ainoana miinuksena koettiin se, ettei toisen pariskunnan ruokia päässyt tuoksuttelemaan eikä maistamaan. Tärkeintä oli yhdessä oleminen, ajatusten vaihto ja hauskanpito. Yhdessä ruudun välityksellä myös skoolailtiin pariin otteeseen.
-Toihan tämä vaihtelua normaaliin karanteenirytmiin. Piti jopa vähän siivotakin, kun tuli vieraita virtuaalisesti kylään, Tuisku Pekkarinen kuvaili tunnelmia.
-Ensimmäisen kerran kolmeen viikkoon tuli laitettua ripsiväriä, pitihän tällaista juhlatilaisuutta varten laittautua, Sanna Lukkari kommentoi.
Kokemus oli kaikin puolin positiivinen ja vastaavia iltoja on aikomus jatkaa. Ensi sunnuntaille on suunnitteilla yhteinen paellailta ja siihen osallistuu myös kolmas pariskunta Suomesta käsin.