sunnuntai, maalis 3, 2024

Sofia opisto mahdollistaa yliopisto-opiskelun

Tämä on pieni askel Sofialle, toivottavasti se on suuri askel Aurinkorannikon suomalaiselle yhteisölle, sanoo Sofia opiston toiminnanjohtaja Sari Savolainen järjestämässään tiedotustilaisuudessa.

-Ensi syksystä alkaen Sofia opistolla voi suorittaa kauppa- ja kasvatustieteiden opintoja. Myös psykologian filosofista suuntautumisvaihtoehtoa pääsee meillä opiskelemaan.

Aiemminkin Sofian kautta on voinut osallistua avoimen yliopiston opintoihin, mutta nyt mukaan tulee lähiopetus ja tavoitteellinen opintopolku.

-Minusta on hienoa, että olemme saaneet Jyväskylän yliopiston kanssa neuvoteltua ihan oikeiden akateemisten opintojen tuomisen Aurinkorannikolle. Lähiopetus tapahtuu pienryhmissä, otamme enintään 15 opiskelijaa kunkin aineen opintoryhmään. Uskon, että opetus tulee olemaan tehokasta.

- Mainos -

Savolainen toimii itse lähiopetuksen opettajana, suunnitelmissa on myös luentojen järjestämistä etänä Jyväskylästä.

Tie väylähakuun

Savolainen uskoo, että Sofian opiskelu toimii hyvänä porttina tutkintoon johtaviin yliopisto-opintoihin. Tutkinnon myöntämisoikeutta Sofialla ei ole, eikä se ole tulevaisuudessakaan suunnitelmissa.

-Suomen yliopistoihin on olemassa nykyään väylähauksi nimetty opiskelijaksiottojärjestelmä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että suoritettuaan tietyn määrän jonkin aineen opintoja, opiskelija pääsee sisään yliopistoon ilman pääsykokeita. Meidän opinnoissamme kasvatustieteen opinnot kelpaavat kaikkien Suomen yliopistojen väylähakuun, kauppatieteen ja psykologian opinnot hyväksytään ainoastaan Jyväskylän yliopistoon hakuvaiheessa. Toki suoritetut opinnot luetaan hyväksi myös muissa yliopistoissa, mutta väylähakuun ne eivät kelpaa.

Sofian opintoihin voi osallistua käytännössä kuka tahansa. Savolainen uskoo, että opiskelijoita tulee mukaan monenlaisella taustalla.

-Voisin veikata, että noin puolet opiskelijoista tulee olemaan lukion päättäviä nuoria ja puolet aikuisopiskelijoita. Yksi tämän toiminnan tavoitteista on tarjota nuorille lukion jälkeen jatko-opintomahdollisuus. Moni nuori on ylioppilaaksi päästyään vielä sellaisessa elämänvaiheessa, että yksin muutto esimerkiksi Suomeen ei ole hyvä vaihtoehto. Vuosi akateemisia opintoja Sofialla kasvattaa kummasti ja valmiudet itsenäiseen elämään kehittyvät.

Savolainen vihjaa, että myös ammatillisista opinnoista on käyty keskusteluja Suomen suuntaan, mutta niistä hän tiedottaa sitten, kun jotain valmista kerrottavaa on. Samoin alustavia keskusteluja on käyty myös joidenkin eurooppalaisten yliopistojen kanssa.

Akateeminen opiskelu Sofia opistolla on maksullista. Lukuvuosi maksaa 2.950€ ja lukukausi 1.750€. Maksut voi suorittaa useammassa erässä. Haku on nyt käynnissä, Sofia asettaa hakuprosessissa etusijalle koko lukuvuodeksi sitoutuvat opiskelijat. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää soitteeseen info@sofiaopisto.net . Samasta osoitteesta voi kysellä myös lisätietoja. Sofian akateeminen lukukausi alkaa syyskuussa ja jatkuu toukokuuhun.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...