Uutiset

Sofia opisto ja Suomela toteuttamaan kansainvälisiä päiviä?

Merika Haavisto ja Minna Kantola Sofia opistolta sekä Filip Bovin Suomelasta kävivät esittämässä hakemuksen kansainvälisten päivien Suomen osaston hoitamisesta.

Suomen osasto Fuengirolan kansainvälisillä päivillä on saamassa uutta ilmettä ja eloa. Sofia-opisto on hakenut osaston järjestelylupaa yhdessä Suomelan kanssa.

 

-Haluamme tehdä osaston uudella tavalla. Ajatuksena on, että koko osaston kantavana teemana on koulutus ja oppiminen. Ne ovat myyntivaltteja suomalaisuudelle ja tietysti istuvat hyvin meidän imagoomme, kertoo Sofia-opiston toiminnanjohtaja Minna Kantola.

Koulutusta ja oppimista esitellään osastolla mahdollisimman monipuolisesti. Yksi merkittävä elementti on Elias robotti, joka puhuu lukuisia kieliä, osaa laulaa ja jopa soittaa kitaraa.

Elias robotti on hyvä työnäyte suomalaisesta osaamisesta koulutuksen alalla.

-Robotti on hyvä esimerkki suomalaisesta koulutusosaamisesta. Eliaksen avulla esimerkiksi kielten opiskelu on helppoa ja miellyttävää. Hauskaksi robotin tekee se, että se pystyy vastailemaan ihmisten kysymyksiin lukuisilla kielillä, Kantola hehkuttaa.

Suomi on hakemassa kansainvälisiltä päiviltä kaikkein näyttävintä casetaa numero 1. Se osuu jokaisen alueelle tulevan silmään ensimmäisenä. Kaupunki on toivonut osastosta näyttävää ja kiinnostavaa.
-Tarkoitus on panostaa kunnolla siihen, miltä osasto tulee näyttämään. Painamme jättimäisiä kuvia Suomen luonnosta ja esimerkiksi ulkotilojen valaisu tulee olemaan sini-valkoinen. Lappi on vahvasti näkyvillä, tarkoitus on tuoda pari täytettyä poroa ja muuta rekvisiittaa pohjoisesta, kertoo Suomelan toiminnanjohtaja Filip Bovin.

Myös ruokapuolella on tarkoitus tuoda pohjoisen makuja esille. Lappi ja karjalainen ruokaperinne tuodaan sekä maisteltavaksi, että niiden valmistus katseltavaksi.

-Poron- ja karhunlihaa maistatetaan ihmisillä, ne ovat varmasti kiinnostavia. Olemme olleet yhteydessä moneen mahdolliseen yhteistyökumppaniin Suomessa. Varsinkin tuotepuolella saamme varmasti hyviä sopimuksia monen sellaisen toimijan kanssa, joka haluaa näkyä kansainväliselle yleisölle, Suomelan puheenjohtaja Paavo Ässämäki pohtii.

Sofia opisto ja Suomela kävivät keskiviikkona kaupungintalolla esittelemässä omaa suunnitelmaansa. Päätös siitä saavatko he osaston, ja minkä casetan, pitäisi tulla maanantaina 23.12. Kansainväliset päivät järjestetään aina huhti-toukokuun vaihteessa.

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa