Sierra Nevada päätti poikkeuksellisen pitkän laskettelukauden

Sierra Nevadan laskettelukeskus veti sunnuntaina päättyneellä kaudella yli miljoona kävijää.

Noin 3.500 laskettelijaa osallistui Sierra Nevadan talvikauden päättäjäisiin sunnuntaina 6. toukokuuta.

Siitä huolimatta, että oltiin jo reippaasti toukokuun puolella, avoinna oli kauden päätöspäivänä vielä 66 kilometriä laskukelpoista rinnettä. Hisseistä oli toiminnassa viisitoista. Rinteisiin oli vapaa pääsy.

Kausi on ollut yksi Sierra Nevadan lähihistorian pisimmistä ja kävijämäärältään kolmanneksi vilkkain kymmenen vuoden aikana. Keskuksessa vieraili kuluneen kauden aikana kaikkiaan 1.053.748 käyttäjää, joista hiihtäjiä oli 887.017.

25. päivä marraskuuta tapahtuneen kauden avauksen jälkeen laskettelupäiviä on kertynyt kaikkiaan 163. Sen on mahdollistanut optimaalinen lumitilanne. Paksuimmillaan lumipeite on yltänyt kolmeen metriin, joten sulaminen kestää vielä hyvän aikaa.

Päätöspäivä alkoi kauniin auringonpaisteen merkeissä, ja kun rinteet olivat ajankohtaan nähden erinomaisessa kunnossa, laskettelijoille näytti olevan tiedossa unelmapäivä. Ilo kuitenkin loppui aiottua aikaisemmin, kun sää päätti kuitenkin antaa oman signaalinsa kauden päättymisestä kahdelta iltapäivällä rankkasateen muodossa.

Lähde: Malaga hoy

Tiina Piha

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
  • Mielenkiintoinen (5)
  • Erinomainen (0)
  • Hyödyllinen (0)
  • Tylsä (0)
  • Vanha uutinen (0)