Lukuaika: Sateet jatkuvat – myös perjantaille oranssi varoitus

Sateet jatkuvat – myös perjantaille oranssi varoitus

Andalusian sääviranomaiset antoivat eilen oranssin varoituksen kovien sateiden ja puuskaisen tuulen johdosta. Varoitus uusittiin yöllä ja tällä hetkellä se on voimassa klo 12 saakka. Sen jälkeen viranomaiset katsovat tilannetta uudelleen. Klo 12 viranomaiset laskivat varoituksen oranssista keltaiseksi, eli hieman lievemmäksi.  Uusin päivitys säätiedoista kertoo, että perjantaille varoitus on jälleen nostettu oranssiksi.

 

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä vettä satoi varsinkin Málagan alueella runsaasti. Aamuyöstä kello viiden ja kuuden välisenä aikana mittauspisteissä laskettiin, että vettä tuli 17 litraa neliömetriä kohden. Suurin osa tästä määrästä tuli äkillisen noin 20 minuuttia kestäneen kuuron aikana.

Viimeisen 12 tunnin aikana vettä on tullut esimerkiksi Esteponan seudulla yli 25 litraa neliömetrille ja arvioiden mukaan joissain osissa Málgan provinssia sademäärä on ollut jopa 55 litraa neliömetrille.

Sateet ovat aiheuttaneet eri tyyppisiä ongelmia. Liikenne on takkuillut pahasti ainakin San Pedrossa, missä kuorma-auto joutui vesiliirron takia onnettomuuteen. A-7-tiellä on yksi kaista suljettuna, viranomaiset eivät osaa sanoa kuinka pitkään korjaus- ja siivoustöissä menee.

- Mainos -

Viranomaiset kehottavat kansalaisia välttämään autoilua, jos se mitenkään on mahdollista. Varsinkin Aurinkorannikon rantatiellä vesi aiheuttaa pahoja liikenneongelmia ja ruuhkia. Viranomaiset pyytävät autoilijoita laskemaan tienopeuksia selvästi rajoitusten alle. Kova vauhti ja runsas vesi on liikenteessä vaarallinen yhdistelmä.

Sateiden ennustetaan jatkuvan koko seuraavan viikon. Ennusteiden mukaan perjantain ja lauantain välisenä yönä tulee todennäköisesti kovin piikki sateissa. Perjantain aikana vettä voi Málagan seudulla tulla jopa 80 litraa neliömetriä kohden. Se on totisesti paljon vettä.

Viranomaiset varoittavat myös puuskittaisesta tuulesta joka voi kovimmillaan puhaltaa  lähes 100km/h (28m/sek) nopeudella.

Pahin myrsky näyttää kuitenkin menneen ohi Aurinkorannikon alueesta. Aamulla kuuden jälkeen ukkonen paukkui hetken Fuengirolan seudulla, mutta jyrinä laantui nopeasti.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...