Golfkentät

Santa Maria Golf – korkkipuita ja kukkuloita

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Marbellassa sijaitseva Santa Maria golf on rakennettu kumpujen keskelle vuorimäntyjen ja korkkipuiden luonnolliseen kasvuympäristöön. Kenttä noudattelee luonnon muovaamaa arkkitehtuuria, se tekee kentästä paitsi kauniin, myös haastavan.

 

 

Kentän korkeuserot ovat melko mittavat. Puolivälissä kiivetään niin korkealle, että kirkkaalla kelillä näkymä Afrikkaan yli Välimeren on esteetön. Korkeuserot aiheuttavat sen, että ainoastaan hyväkuntoisten kannattaa lähteä kävellen kiertämään Santa Mariaa, meille rapakuntoisille autolla pelaaminen on huomattavasti nautinnollisempaa.

Kukkulat, laaksot ja kauniit puut ovat elementit, jotka tekevät Santa Mariasta ainutlaatuisen ja unohtumattoman. Varsinkin kauniit korkkipuut jäävät mieleen.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Kentän ympäristö on kaunista ja hyvin hoidettua.

Pelaamiseen Santa Mariassa kummut ja laaksot antavat omaleimaisen tunnelman. Kovin montaa tasamaastoon rakennettua väylää kentältä ei löydy, lähes aina mennään ylä- tai alamäkeen. Alamäkeen mentäessä monella väylällä pääsee kohottamaan itsetuntoaan, onnistunut lyönti saattaa olla jopa tuplasti sen mittainen kuin tasaisilla puistokentillä. Mäkisessä maastossa on toki omat riskinsä, pallo karkaa helposti pois väylältä ja silloin ollaan vaikeuksissa.

Santa Mariassa on pari uutta väylää, jotka valmistuivat vasta hiljakkoin. Uudet väylät ovat perua AP7-moottoritien rakentamisesta. Uudet väylät ovat pitkän prosessin jälkeen saatu valmiiksi ja ne ovat todella näyttäviä.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Näyttävät vesiesteet kuuluvat myös Santa Marian maisemiin.

Mainittakoon myös, että Santa Marian clubilla voi harrastaa muutakin kuin golfia. Tenniskentät ovat ahkerassa käytössä ja alueelta löytyy myös brittien suosima avokenttäkeilailurata. Mielenkiintoinen laji kokeiltavaksi.

Muutamien reikien erityispiirteitä:

Reikä 1, 289m,  par 4, hcp 17

Jokainen Santa Mariassa pelannut muistaa tämän reiän. Vesieste alkaa heti teeboxin edestä, se aiheuttaa outoa pelon tunnetta. Mikäli avaus ei epäonnistu totaalisesti ja jää veteen reikä on helppo nelonen, greeni on aika korkealla, eli ihan reippaalla mailalla kannattaa suorittaa lähestyminen.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Reikä 4, 250m, par 4, hcp 15

Täydellinen reikä sankarigolfarille. Pituutta keltaisilta vain 250m, vieläpä alamäkeen. Unelma yhdellä päälle lyömisestä on teeboxissa vahva. Saattaa se unelma joskus toteutuakin, todennäköisesti paremman tuloksen saa avaamalla pienemmällä mailalla.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Reikä 9, 302m, par 4, hcp 7

Tämä on yksi kentän uusista väylistä. Avaus lyödään veden yli ylämäkeen. Kannattaa pitää katse pallossa, muuten tulee sukellushommia. Greeni on sen verran korkealla, että sitä ei lähestymisen yhteydessä näe. Parempi lyödä hieman pitkäksi kuin jäädä vajaaksi, greenin takakana on hyvin tilaa.

Reikä 15, 154m, par 3, hcp 16

Klassinen korkealta lyötävä kolmonen. Korkeuseroa teeboxin ja greenin välillä on niin paljon, että pallo tuntuu pysyvän ilmassa ikuisuuden. Onnistuneen lyönnin pituutta on hauska jännittää. Pallo tulee aina niin korkealta, että se ei juurikaan lähde rullimaan eteenpäin.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Antti Pekkarinen

Kuvat: Antti Pekkarinen, Santa Maria Golf

Lisää golfkenttäesittelyitä täällä: https://fuengirola.fi/category/golfkentat/

Greenfeet ja muut golfpalvelut saat suomeksi täältä: https://par1golf.com/

 

 

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa