Asuminen Uutiset

Sähkön hinta jatkaa nousuaan

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Asiantuntijat arvioivat, että nousu jatkuu myös lähikuukausina.

 

Sähkön hinta jatkaa hurjaa nousua Espanjassa. Tämän viikon maanantaina 6.9. sähkön keskimääräinen tukkuhinta Espanjassa nousi jo 132,65 euroon megawattitunnilta. Suomalaisittain tutumpi lienee puhua kilowattitunnin hinnasta, joka oli siis 13,265 senttiä. Kyseessä on historian korkein maanantainen hintanoteeraus.

Viikossa hinta oli siis noussut reilut 6,5%. Jos hintoja vertaa vuodentakaisiin, näyttää tilanne todella hurjalta. Viime syyskuussa sähkön hinta oli 3,167 senttiä kilowattitunnilta, eli siihen verrattuna hinta on enemmän kuin nelinkertaistunut.

Pääministeri Pedro Sánchez sanoi El País lehden haastattelussa, että valtio aikoo ryhtyä toimiin sähkön hinnan hillitsemiseksi ja lupasi, että vuoden loppuun mennessä hinta on palautunut vuoden 2018 tasolle.

Lienee hyvä muistaa, että vuosi 2018 oli sähkön hinnan osalta yksi kalleimmista Espanjan historiassa.

Eurostatin viimeisimpien vertailujen mukaan vuoden 2020 jälkipuoliskolla Espanjassa sähkö oli viidenneksi kalleinta koko Euroopassa. Edelle nousivat vain Saksa, Tanska, Belgia ja Irlanti. Espanjan hinta oli myös selvästi Euroopan keskiarvon yläpuolella.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa