Ruskan loistoa myös Andalusiassa

Kun Andalusian vuoristomaisemaan yhdistää suomalaiseen silmään aina vetoavan syksyisen ruskan väriloiston, on näky todella kokemisen arvoinen. Valtaosa lähialueiden puustosta on havupuita ja oliivipuita, joihin ei ruskan värejä ilmesty, mutta esimerkiksi pieni autoretki Valle de Genalin laaksoon maksaa varmasti vaivan.

Rondan vuoristossa sijaitsevassa Genal-laaksossa kasvaa valtava määrä kastanjapuita, jotka syksyn tullen ja kastanjoiden kypsyessä muuttuvat ruskeiksi, keltaisiksi, oransseiksi ja okran väriseksi. Ei siksi ihme, että kastanja-aluetta kutsutaan myös nimellä Bosque de Cobre – Kuparimetsä.

Hieman erilainen kuin suomen ruska, mutta silti silmiä hivelevä.

Kuparimetsän alueen muodostavat 12 kuntaa: Alpandeire, Benadalid, Benalauría, Cartajima, Faraján, Genalguacil, Igualeja, Jubrique, Júzcar, Parauta, Pujerra ja Yunquera. Alueelle löytää esimerkiksi lähtemällä kohti Rondan kaupunkia A-397 tietä. Kolmisenkymmentä kilometriä ennen Rondaa kääntyy vasemmalle Camino de los Anadillos kohti Pujerran kylää. Risteyksen tunnistaa kyltistä jossa lukee ”PUJERRA ruta paisajistica”.

- Mainos -

Ja maisemareitti on tosiaan kyseessä. Varsinkin alkumatka on melkoista kärrypolkua, ja jos kuljettaja haluaa ihailla maisemia, kannattaa suosiolla pysäyttää pienille levennyksille, joita matkan varrella on useampia. Ja maisemissa todella riittää katseltavaa.

Alkumatkasta ympäröivän maiseman peittävät havupuut, mutta lopulta, kuin veitsellä leikaten maisema muuttuu, kun tullaan kastanja-alueelle.

Kuparimetsä on suurimmalta osalta yksityistä aluetta, mutta erillisiä patikointipolkuja pitkin pääsee vaikka kylästä toiseen.

Heti Pujerran kylään tultaessa on vasemmalla näköalatasanne, josta voi luonnon ohella ihailla laakson muita valkoisia pikkukyliä, jotka täplittävät maisemaa. Kylät ovat linnuntietä niin lähellä toisiaan, että tuntuu kuin melkein voisi heittää kivellä naapurikylään. Kapeita ja mutkaisia vuoristoteitä pitkin siirtymiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa ja malttia. Kiire kannattaa unohtaa, niin ovat kylien asukkaatkin tehneet.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...