Matkailu

Ruskan loistoa myös Andalusiassa

Syystuulten jälkeen kastanjapuiden katveessa voi kävellä kuparipolkuja pitkin. (Kuvat: Janne Leipijärvi)

Jokainen suomalainen tietää, että yksi parhaista asioista Suomen syksyssä on ruskan väriloisto. Vaikka Aurinkorannikolla vastaavaa joutuu hieman etsimään, niin sellaista voi kuitenkin löytää.

Kun Andalusian vuoristomaisemaan yhdistää suomalaiseen silmään aina vetoavan syksyisen ruskan väriloiston, on näky todella kokemisen arvoinen. Valtaosa lähialueiden puustosta on havupuita ja oliivipuita, joihin ei ruskan värejä ilmesty, mutta esimerkiksi pieni autoretki Valle de Genalin laaksoon maksaa varmasti vaivan.

Rondan vuoristossa sijaitsevassa Genal-laaksossa kasvaa valtava määrä kastanjapuita, jotka syksyn tullen ja kastanjoiden kypsyessä muuttuvat ruskeiksi, keltaisiksi, oransseiksi ja okran väriseksi. Ei siksi ihme, että kastanja-aluetta kutsutaan myös nimellä Bosque de Cobre – Kuparimetsä.

Hieman erilainen kuin suomen ruska, mutta silti silmiä hivelevä.

Kuparimetsän alueen muodostavat 12 kuntaa: Alpandeire, Benadalid, Benalauría, Cartajima, Faraján, Genalguacil, Igualeja, Jubrique, Júzcar, Parauta, Pujerra ja Yunquera. Alueelle löytää esimerkiksi lähtemällä kohti Rondan kaupunkia A-397 tietä. Kolmisenkymmentä kilometriä ennen Rondaa kääntyy vasemmalle Camino de los Anadillos kohti Pujerran kylää. Risteyksen tunnistaa kyltistä jossa lukee ”PUJERRA ruta paisajistica”.

Ja maisemareitti on tosiaan kyseessä. Varsinkin alkumatka on melkoista kärrypolkua, ja jos kuljettaja haluaa ihailla maisemia, kannattaa suosiolla pysäyttää pienille levennyksille, joita matkan varrella on useampia. Ja maisemissa todella riittää katseltavaa.

Alkumatkasta ympäröivän maiseman peittävät havupuut, mutta lopulta, kuin veitsellä leikaten maisema muuttuu, kun tullaan kastanja-alueelle.

Kuparimetsä on suurimmalta osalta yksityistä aluetta, mutta erillisiä patikointipolkuja pitkin pääsee vaikka kylästä toiseen.

Heti Pujerran kylään tultaessa on vasemmalla näköalatasanne, josta voi luonnon ohella ihailla laakson muita valkoisia pikkukyliä, jotka täplittävät maisemaa. Kylät ovat linnuntietä niin lähellä toisiaan, että tuntuu kuin melkein voisi heittää kivellä naapurikylään. Kapeita ja mutkaisia vuoristoteitä pitkin siirtymiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa ja malttia. Kiire kannattaa unohtaa, niin ovat kylien asukkaatkin tehneet.

Mitä pidit jutusta?
+1
82
+1
11
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa