Ravintola Kukossa Venäjä-viikot

Kukon keittiömestari Antti Pesonen ja ravintolapäällikkö Mika Väätäinen loihtivat seuraavien viikkojen aikana herkkuja Venäjältä.

Ravintola Kukossa aloitettiin viime syksynä teemaviikot. Keittiö muuttui ensin italialaiseksi, sen jälkeen amerikkalaiseksi. Teemat saivat paljon positiivista palautetta ja samaa ajatusta noudatetaan kevätkaudenkin aikana.

Perjantaina (12.1.) keittiöön rantautui vahva valkosipulintuoksu. Se on tuttu tuoksu kaikille, jotka ovat koskaan vierailleet venäläisessä ravintolassa. Seuraavien viikkojen á la carte -lista koostuu siis venäläisen keittiön parhaista herkuista.

Lohta moskovalaisittain

Listalta löytyvät klassikot, kuten Borsch-keitto, lihavartaat ja stroganoff. Alkuruokien ehdoton klassikko on tietysti suolakurkut smetanan ja hunajan kera. Hapankaali ja sienet ovat hyvin edustettuina listalla ja kasvis- sekä kalansyöjille löytyvät omat herkulliset vaihtoehdot. Ukha, venäläinen kalakeitto vaikuttaa myös kiinnostavalta.

Venäläistä ruokaa on tarjolla tiistaista lauantaihin klo 16 alkaen. Tällä listalla Kukko menee ainakin kolme viikkoa, mikäli suosio on suurta, idän herkkuja maistellaan pidempäänkin. Ja ne blinit, kyllä nekin listalle tulevat, mutta vasta kun saadaan kunnon pannut Suomesta.

Venäläinen klassikko Borsch -keitto

 

 

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
  • Mielenkiintoinen (5)
  • Hyödyllinen (4)
  • Erinomainen (3)
  • Tylsä (2)
  • Vanha uutinen (1)