Uutiset

”Raúl” ja ”Eva” jälleen Suomen televisiossa

Serranon perheen kaveruksista on tullut La Repúblican sisarukset. (Kuva: TVE)

Takavuosina hurjaan suosioon Suomessakin noussut Serranon perhe tutustutti suomalaisille katsojille tukun espanjalaisia näyttelijöitä. Ainakin pari näistä tutuista on mukana myös 18. syyskuuta Yle Teema -kanavalla alkaneessa La República -sarjassa.

 

Serranon perheessä hiukan hömelöä Raúlia esittänyt Alejo Sauras ja Eva Capdevilana suomalisille tuttu Verónica Sánchez tähdittävät sarjaa, joka sijoittuu 30-luvun Espanjaan. Sauraksen ja Sánchezin hahmot ovat vieläpä sisaruksia adoption kautta.

Sarjan alkuperäinen espanjankielinen nimi on 14 de abril. La República. Ylen käsittelyssä sen suomenkieliseksi nimeksi on muotoutunut La República – tasavalta.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat 30-luvun alun Madridiin ja sen lähiympäristöön. Huhtikuussa 1931 Espanjaan julistettu tasavalta aiheutti maassa voimakasta kahtiajakoa, jonka vaikutuksia niin kaupungissa kuin maallakin sarja käy läpi.

Sarjaa on tehty kaksi tuotantokautta. Ensimmäinen esitettiin Espanjassa jo vuonna 2011 ja toinen vuosina 2018-19. Yle Teema näyttää sarjaa 18.9. alkaen keskiviikosta perjantaihin klo 20 Suomen aikaa, ja uusinnat lauantai-päivisin. Jaksot ovat myös Yle Areenassa 90 päivää. Sarjan katsominen Areenassa vaatii maksuttoman Yle-tunnuksen.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa