Blogi

Rahat pois rikkureilta

EU on tällä hetkellä monenlaisessa kriisissä. Brexit, hallitsematon maahanmuutto, eteläisten jäsenten epävakaa talous ja joidenkin itäisten jäsenten demokratiaa ja EU:n perusarvoja halveksuva hallintatapa heiluttavat yhteisön perustuksia.

Brexitin pallo on heitetty jo kanaalin yli brittien pyöritettäväksi, muut mainitut ongelmat ovat sisäisiä. Niihin pitää löytää ratkaisuja yhteisön piiristä, muuten kivijalka uhkaa upota hetteikköön.

Torstaina EU-parlamentti otti ison askeleen Itä-Euroopan häiriköinnin lopettamiseksi. Se päätti leikata tai jopa jäädyttää EU rahoitusta sellaisilta mailta, jotka rikkovat oikeusvaltioperiaatteita. Oletettavasti päätös on suunnattu Unkarin ja Puolan hallituksille, ne ovat puuttuneet esimerkiksi maiden oikeuslaitosten riippumattomuuteen.

Rahahanojen sulkeminen on erinomainen päätös. Diktatuurin käärmeen ei saa antaa kasvaa Euroopan sisällä. EU:n on puolustettava arvojaan kaikin mahdollisin keinoin. Tällä päätöksellä suojataan demokraattisesti toimivien EU-valtioiden kansalaisten verorahoja. Ei ole oikein, että niitä käytetään kansalaisiaan sortavien hallitusten tukemiseen.

Tästä aiheesta ovat puhuneet monet Aurinkorannikolla vierailleet poliitikot. Jyrki Katainen, Eero Heinäluoma ja Petri Sarvamaa ovat kannattaneet päätöstä lämpimästi. Jussi Halla-Aho sen sijaan ei tunnistanut Puolan tai Unkarin demokratiavajetta. Mitä se sitten kertoo Halla-Ahon ajatusmaailmasta, sitä voi näin vaalikeväänä kukin itsekseen mietiskellä.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa