Yritysuutiset

Radio Finlandian omistukseen muutoksia

Jari Rastas ja Henry Aflecht löivät nyrkit yhteen syventyvän yhteistyön merkiksi.

Aurinkorannikolla 30 vuotta toimineen Radio Finlandian omistukseen tulee lisää hartioita. Aiemmin 100% yhtiön osakkeista omistaneen Henry Aflechtin rinnalle yhtiökumppaniksi nousee Jari Rastas, mies joka Aurinkorannikolla on tullut tutuksi Calahondan Linnunlaulu nimisen senioriasumishankkeen kautta.

 

-Rastaan mukaantulo takaa sen, että radio kuuluu jatkossakin Fm-taajuudella. Korona-aika on ollut taloudellisesti haasteellista radiolle ja ajatuksissa on välillä käynyt siirtyminen pelkkiin nettilähetyksiin. Nyt paukkuja tuli sen verran lisää, että voin antaa lupauksen Radio Finlandian löytymisestä autoradioista myös tulevaisuudessa, Aflecht vakuuttaa.

Rastas on käyttänyt Radio Finlandiaa yhtenä merkittävänä tiedotuskanavanaan senioriasumishankkeen yhteydessä koko hankkeen ajan.

-Tällaisissa hankkeissa kohderyhmä on hieman ikääntyneempää, joten perinteiset mediat kuten radio ja printtilehti tavoittavat kohderyhmän nykyaikaisia digitaalisia medioita paremmin. Siksi Radio Finlandia ja printtipuolella Fuengirola.fi kaupunkilehti ovat ne, mitä olen tiedottamisessa käyttänyt.

Aflecht ja Rastas ovat keskustelleet viime keväästä saakka yhteistyön syventämisestä. Itsenäisyyspäivän tienoilla alkoi hahmottumaan malli liiketoimintakaupasta, jossa Rastas ostaa vähemmistöosakkuuden Radio Finlandiaa pyörittävästä yhtiöstä.

-Minulle jäi niukka osake-enemmistö. Operatiivinen toiminta säilyy ennallaan, sisältötuotannon hoidamme yhdessä Raija Kurkolan kanssa kuten ennenkin, Aflecht kertoo.

-Uskon vahvasti Henkan ja Raijan ammattitaitoon ja kokemukseen media-alalta. Oma rooliini toiminnassa liittyy enemmänkin kaupallisiin asioihin. Laajan suhdeverkostoni kautta voin saada Suomesta sponsoreita ja mainostajia mukaan, Rastas arvioi.

Rastas tulee Radio Finlandiaan mukaan yksityishenkilönä.

-Toki mukaan lähtemiseni varmistaa sen, että edustamani Priima-yhtiöiden ääni kuuluu Radio Finlandian taajuudella ehkä jopa nykyistä enemmän. Journalistisiin päätöksiin en kuitenkaan puutu millään tapaa, se puoli hoituu Henkan ja Raijan kautta.

Radio Finlandian perusti 30 vuotta sitten Teva Glad. Matkan varrella omistussuhteet ovat muuttuneet moneen otteeseen. Aflecht osti osakekannan Heli Tourulta pari vuotta sitten. Aflechtin luotsaamana radio on kehittynyt monimedialliseen suuntaan. Esimerkiksi FaceBookissa tehtävät live radiolähetykset ovat olleet suosittuja.

-Tässä parin vuoden aikana on ollut aika monta kyselijää. Jotkut jopa ihan vakavasti otettavia tahoja, jotkut taas turhia renkaanpotkijoita. Rastas on omilla toimillaan kykynsä näyttänyt, hänen kanssaan on turvallista lähteä kehittämään radiotoimintaa, Aflecht summaa.

 

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
203
+1
12
+1
6
+1
17
+1
5
+1
8

Kolumnit

Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Aiotko ottaa korona-rokotteen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa