Lukuaika: Putin – maailman rikkain mies?

Putin – maailman rikkain mies?

Maailman rikkaimpien miesten listalla koreilevat mm. Teslan perustaja Elon Musk sekä Amazonin Jeff Bezos. Totuus on kuitenkin se, että vain demokratioissa asuvien ihmisten omaisuus on tiedossa.

Yksi rikkaimmista, ellei rikkain on Vladimir Putin. Hänen koko omaisuuttaan ei tiedetä, sillä se on piilotettu mm. luotettavien välikäsien taakse. On arveltu, että omaisuus on jopa satojen miljardien eurojen arvoinen. Sen sijaan virallinen palkka on hyvin vaatimaton, vain noin 1.200 euroa.

Se, mitä Putinin omaisuudesta tiedetään, on valtava palatsi Mustan meren rannalla. Sen arvo lienee miljardi euroa. Lisäksi hänellä on useita loistoasuntoja eri puolilla Venäjää. Hänen sanotaan myös rakennuttaneen Siperiaan komean luksusbunkkerin ydinsodan varalta.

- Mainos -

Eikä hänen omaisuutensa rajoitu Venäjälle. Täällä Espanjassakin hänen oletetaan omistavan mahtavan huvilan Gibraltarin pohjoispuolella venäläisten oligarkkien suosimalla aidatulla ja vartioidulla La Zagaletan alueella.

Kuvaan kuuluu myös todella kalliita autoja, kuten Zil-limusiineja ja luodinkestäviä jättimersuja. Putin tunnetusti korostaa valtaansa komeilla menopeleillä.

Luksusjahtejakin on useissa satamissa. Italia on takavarikoinut 700 miljoonan euron laivan, jossa oli noin sadan hangen miehistö. Yksityisiä lentokoneitakin riittää. Yhdessä niistä on sanottu olevat kullalla koristeltuja kalusteita sekä kuntosali.

Pukeutumisen suhteen Putin ei ole ollut kovin tarkka, mutta viime vuosina hän on esiintynyt varsin kalliissa luksusvaateissa. Sen sijaan erityinen intohomo hänellä on luksuskellot. Muutama vuosi sitten huutokaupattiin hänelle kuulunut rannekello, jonka arvo oli huikeat miljoona euroa. Siinä on mm. ikikalenteri.

Putinin ja hänen lähipiirinsä on arvioitu siirtäneen valtavia summia ulkomaille veroparatiiseihin. Kaikki on salaista ja piiloteltua. Näin hänen omaisuutensa määrää on mahdoton selvittää. Elon Muskin omaisuus on huikeat 201 miljardia euroa, mutta hänkin uskoo Putinin olevan rikkaampi.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Marjatta Jabe
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...