Pienkone teki onnistuneen hätälaskun ilman etupyörää

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Kuva: Antonio Lorente Bruñas

Lentäjäoppilas ensi kertaa yksin lennolla -  kierteli ilmassa, kunnes polttoaine oli lopussa.

Lentäjäoppilas ensi kertaa yksin ilmassa –  kierteli ilmassa, kunnes polttoaine oli lopussa.

Pienkone laskeutui ilman etupyörää onnistuneesti Vélez-Málagassa sijaitsevalle Leoni Benabú dela Axarquía -yleisilmailukentälle keskiviikkona 9. toukokuuta alkuiltapäivästä. Lentäjä oli ensimmäistä kertaa yksin konetta ohjannut lentäjäoppilas.

Virallisten lähteiden mukaan koneen etupyörä rikkoutui, kun lentäjä yritti laskeutua koneella ensimmäisen kerran. Sen jälkeen hän nousi uudestaan ilmaan ja kierteli lentokentän yllä parin tunnin ajan ennen hätälaskun aloittamista. Tuossa vaiheessa koneen polttoaine oli loppumaisillaan. Lentäjä oli koko ajan radioyhteydessä ohjaajaansa.

Hätälaskuun valmistauduttiin lentokentällä tavanomaisten käytäntöjen mukaisesti. Laskeutumista odottelivat kiitoradan vieressä useampi hälytysajoneuvo.

Videolle tallentunut hätälasku sujui erinomaisesti, ja kone rullasi maakosketuksen jälkeen tasaisesti kahdella pyörällä noin 200 metrin matkan noin kello 13.20. Kun etupyörän varsi lopulta kosketti maata, kone pysähtyi rauhallisesti. Lähteiden mukaan kovia kokenut lentäjäoppilas oli laskun jälkeen hyvässä kunnossa ja poistui koneesta omin avuin.

Samalla kentällä on tapahtunut onnettomuuksia ennenkin. Tämän vuoden tammikuussa pienkone päätyi kentän vieressä sijaitsevalle pellolle sillä seurauksin, että sen kuljettaja loukkaantui lievästi. Tasan vuosi sitten kolme ihmistä loukkaantui, kun pienkone ajautui ulos kiitoradalta ohjaajan virheen vuoksi.

Katso video netistä: http://www.malagahoy.es/malaga/Avioneta-aterriza-emergencia-delantera-intento_0_1243676319.html

Lähde: Malaga hoy

Tiina Piha

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa