Pepe Willberg

Aika harvassa ovat 75-vuotiaat laulajat, jotka edelleen esittävät yli 50 vuotta sitten esittämänsä kappaleet alkuperäisessä sävellajissa. Tenoreissa heitä on vielä muita lauluntaitajia vähemmän.

Pepe Willberg on sellainen. On syytä onnitella ensi perjantaina 75 vuotta täyttävää taiteilijaa. Laulajaa, jonka hitit vuosikymmenten varrelta kuuluvat kansalliseen kollektiiviseen kulttuurimuistiimme.

Saat miehen kyyneliin, Elämältä kaiken sain, Aamu, Rööperi ja monet muut ovat kappaleita, jonka kertosäkeet jokainen meistä muistaa ulkoa. Willbergin uraan liittyy yksi kummallisuus. Vaikka hittejä on vähintään se repullinen, mies sai ensimmäisen henkilökohtaisen kultalevynsä vasta vuosikymmeniä megahittien jälkeen. Vuonna 2014 julkaistu Saimaa myi kultaa, sitä ennen ei jalometallia Willbergin soolotuotannosta salongin seinälle oltu ripustettu.

- Mainos -

Willbergin upea ura on ollut täynnä nousuja ja laskuja. 80- ja 90-luvuilla Willberg ei juurikaan paistatellut lehtien etusivuilla, hittejä ei jostain syystä enää syntynyt. Uran uusi alku tapahtui Mestarit -kokoonpanossa 90-luvun lopussa. Senkin noste hiipui aikanaan ja vasta Saimaa projekti nosti hänet jälleen artistien ykköskaartiin. Siitä asti Willberg on ollut mukavasti esillä, viimeisimpänä näkyvä mukana olo suositussa Elämäni biisi -ohjelmassa.

Ei ole vaikea sanoa, että Willberg on yksi kaikkien aikojen taitavimmasta ja lahjakkaimmasta viihdelaulajasta Suomessa. Hänen monipuolisuudestaan kertoo sekin, että yhdessä Pave Maijasen kanssa miehet lauloivat monta vuotta Savonlinnan oopperakuorossa.

Onneksi olkoon Pepe Willberg! Hienoa, että edelleen ilahdutat meitä kauniilla äänelläsi. Ja hienoa, että juhlit synttäreitäsi meidän Aurinkorannikon suomalaisten kanssa yhdessä.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...