Viihde

Pepe Willberg jazz -tunnelmissa

Ppe Willbergin kanssa jazz -tunnelmissa musioivat Seppo Helin, Hannu Rantanen ja Jartsa Karvonen.

Pepe Willberg jaksaa yllättää. Viime keväänä hän esiintyi Fuengirolassa pianon, sellon ja viulun säestyksellä. Nyt pääsemme todistamaan Willbergin jazzkonserttia, kun mies esiintyy Nat King Cole -hengessä.

 

Jazzin ystävillä on tarjolla ohittamaton tilaisuus heittäytyä Nat King Colen unohtumattomien melodioiden vietäviksi, kun Pepe Willberg-trio esiintyy ravintola Kukossa lokakuun alussa.

– Nat King Cole on loistava jazz-pianisti, musiikki on melodista ja svengaavaa.

Yleisön tuntemat balladiklassikot, kuten Unforgettable, Smile ja Nature Boy, ovat puolestaan kuuluneet jo jonkin aikaa Pepe Willbergin ohjelmistoon.

– Balladit ovat haasteellisia, niissä on isoja intervalleja ja pitkiä ääniä. Niitä esittäessä on aikaa tehdä tai olla tekemättä, joten siinä käy oma psyyke ylikierroksilla. Mutta hitaat tempot ja liukuva laulutapa kiinnostavat minua. Pitää osata ähkäistä oikeassa kohdassa, Willberg muotoilee.

Nat King Cole tuli aikanaan tunnetuksi pehmeästä, vähän viipyilevästä äänestään ja esiintymistyylistään, jotka poikkesivat tuolloin vallinneesta räväkästä jazz-ilmaisusta. Hän ei itse pitänyt itseään hyvänä laulajana.

-Laulussa ääni ei olekaan ratkaisevassa roolissa, vaan siitä tekee mielenkiintoisen kaikki muu, mitä siinä samanaikaisesti tapahtuu. Esimerkiksi sanojen ja melodian rytmittäminen, pienet liut suuntaan tai toiseen ja vaihtelevat vibraatot eri kohdissa luovat tunnelman ja kokemuksen.

Nat King Cole on saanut odottaa vuoroaan melko pitkään Willbergin 1960-luvulla alkaneella muusikon taipaleella. Tausta nykyiseen, parinkymmenen kappaleen ohjelmistoon löytyy kaukaa Willbergin lapsuudesta, äidin omistamasta levysoittimesta ja neljästä LP-levystä, joista yksi oli Nat King Colen balladikokoelma.

– Se on minun musiikillinen koulutukseni, Pepe Willberg naurahtaa.

-Ravintola Kukossa on mielyttävä esittää tällaista intiimiä musiikkia. Minulle on tärkeää olla vuorovaikutuksessa yleisön kanssa ja se on tietysti helpompaa pienillä estradeilla kuin vaikkapa stadion-keikoilla, Pepe Willberg kiteyttää.

Pepe Willberg in the Spirit of Nat King Cole -konsertit ravintola Kukossa maanantaina 7.10. ja tiistaina 8.10. Liput ennakkoon voi noutaa Centro Finlandian Infosta tai soittaa ja varata +34 646 111 203. Myös Kukon fb -sivun kautta voi ottaa yhteyttä. Ruokailijoilla on mahdollisuus pöytävaraukseen.

Lue myös Pepe Willbergin haastattelu vuoden takaa: https://fuengirola.fi/pepe-willberg-viihtyy-ja-viihdyttaa-aurinkorannikolla/

http://Click here

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jäätkö kaipaamaan linnanjuhlia?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa