Blogi

Pedofiileille rahaa?

Kävin tässä äskettäin mielenkiintoisen keskustelun erään Aurinkorannikolla vaikuttavan henkilön kanssa. Kutsutaan häntä vaikka hellästi lempinimellä Puupää.

Mies oli tuohtunut siitä, että yritykset ja miljardöörit lahjoittivat muutamassa päivässä Pariisissa viikolla palaneen Notre Damen katedraalin entisöimistä varten lähes miljardi euroa. Hänen mielestään vähempiosaiset lapset ja köyhät tarvitsisivat enemminkin rahaa kuin pedofiiliskandaaleissa ryvettynyt katolinen kirkko.

Lähtökohtaisesti olen miehen kanssa samaa mieltä. Yhdellekään kirkolle ei pitäisi lahjoittaa rahaa.

Suomessa voi välttää suoran kirkollisveron maksamisen eroamalla evankelis-luterilaisesta tai ortodoksisesta kirkosta, mutta siitä huolimatta jokainen veronmaksaja – uskontokuntaan katsomatta – tukee kirkkomafiaa niille myönnettyjen valtionosuuksien muodossa.

Mutta palataan Vanhaan Rouvaan eli Notre Dameen ja Puupäähän. Omasta mielestäni katedraali ei ole itsessään tehnyt kenellekään mitään pahaa. Ihmisen henkisen kehityksen takia meidän pitää vaalia niin taidetta kuin arkkitehtuuria.

Olisi huutava vääryys, jos tulevat sukupolvet eivät näkisi Vanhaa Rouvaa muuten kuin tietokoneanimaationa. Notre Dame on Brunein moskeijan ja Turun Tuomiokirkon ohella yksi harvoista pyhäköistä, joissa olen vieraillut. Se on vaikuttava.

Koska Suomessa sijaitsevat kauniit kirkkorakennukset eivät ole syyllistyneet henkiseen aivopesuun, niin seurakunnille myönnettävät valtionosuudet pitäisi korvamerkitä vain ja ainoastaan kiinteistöistä aiheutuvien kustannusten kattamiseen.

Muun toiminnan pitäisi tapahtua yksityisten lahjoitusten avulla. Tai tasapuolisuuden vuoksi valtion pitäisi tukea myös skientologien toimintaa.

Mika Heikkilä

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa