Painu valtatielle!

Sen, että helvettiin menee valtatie (AC/DC: Highway to Hell) ja taivaaseen vain portaat (Led Zeppelin: Stairway to Heaven), pitäisi kertoa jotakin siitä, minkä verran kumpaiseenkin suuntautuu liikennettä. Moisen nokkeluuden luin jostain (eli netistä) takavuosina.

Jos toivottelut ovat mikään mittari, niin sutkautus pitänee paikkansa. Aika paljon enemmän kuulee ihmisiä toivotettavan helvettiin kuin taivaaseen.

Viime viikolla ex-pääministeri Sanna Marin nousi otsikoihin viitoittamalla mainitulle valtatielle kaikkia naisia, jotka eivät auta toisia naisia. Tarkemmin sanottuna Marin oli, edesmennyttä Madeleine Albrightia lainaten, valmis varaamaan jopa aivan erityisen paikan kyseiselle ryhmälle.

”There is a special place in hell for women who don’t help other women”, suomeksi vaikkapa niin että ”Helvetissä on erityinen paikka niille naisille, jotka eivät auta toisia naisia”.

- Mainos -

Aikain saatossa samaa ”There is a special place in hell” retoriikkaa käyttäen on kurmuutettu monia muitakin ihmisryhmiä. Ihmiset jotka pettävät ystävänsä, ihmiset jotka tekevät pahaa eläimille, ihmiset jotka säilyttävät kalaa työpaikan jääkaapissa ja autoilijat jotka eivät käytä vilkkua. Siinä vain muutama esimerkki.

Että jos se helvetti olisi oikeasti olemassa, niin aika täyttä alkaisi olla. Ja saattaisi olla niin paljon erityisiä paikkoja eri porukoille, että liekö yleiselle osastolle enää jäisi tilaa ollenkaan?

Mutta jos siellä jossain pieni nurkka olisi, niin minulla olisi asiakaskunta tiedossa. Ei tarvitsisi olla mikään erityinen paikka, eikä välttämättä edes pysyvää kortteeria. Voisi periaatteessa olla vaikka sieltä esikartanosta, jos muualla on täyttä. Mutta jos sinne jonnekin voitaisiin, vaikka kesäsiirtolan omaisesti sijoittaa ne autoilijat, jotka parkkipaikalla naarmuttavat viereisen auton kyljen ruttuun ja poistuvat vähin äänin paikalta.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...