Pähkinät 9/23

1. Minkä nimisiä ovat lasten sadun kolme iloista rosvoa?

2. Mikä oli Simo Salmisen roolihenkilön nimi Turhapuro-elokuvissa?

3. Mikä joukkue varasi Lauri Markkasen NBA:han vuonna 2017?

4. Mikä on Extremaduran itsehallintoalueen pääkaupunki?

- Mainos -

5. Miltä alueelta kumipuu on lähtöisin?

6. Kuka esittää 007 No Time to Die elokuvan tunnuskappaleen?

7. Kenen ”apureita” ovat Hero ja Devil?

8. Montako palloa on snookerissa?

9. Montako siipeä on mehiläisellä?

10. Minä vuonna tv-sarja Frendit sai ensi-iltansa?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Kasper, Jesper ja Joonatan

Norjalaisen Thorbjørn Egnerin kirjoittamassa sadussa Kasper, Jesper ja Joonatan nimiset rosvot käyvät silloin tällöin yöllä kaupoissa varkaissa, mutta ottavat aina vain tarpeellista saalista. Kardemumma nimisessä kaupungissa asuvilla rosvoilla on kotieläimenään leijona, minkä ansiosta virkavalta jättää heidät rauhaan.

2. Sörsselssön

Salmisen roolihahmo tultiin tuntemaan Sörsselssöninä, vaikka itse asiassa ensimmäisessä Uuno Turhapuro -elokuvassa hahmon nimi oli Lettunen ja elokuvissa Häpy Endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon ja Rautakauppias Uuno Turhapuro – presidentin vävy hahmon nimi oli Lörsson.

3. Minnesota Timberwolves

Vuoden 2017 varaustilaisuudessa Minnesota Timberwolves varasi Markkasen seitsemännellä vuorolla. Seura kuitenkin myi Markkasen saman tien Chicago Bullsiin, missä Markkanen pelasi tulokaskautensa 2017-2018.

4. Mérida

Extremaduran pääkaupunki Mérida on vasta kyseisen itsehallintoalueen kolmanneksi suurin kaupunki, noin 60.000 asukkaallaan. Sekä Badajoz (noin 150.000 asukasta) että Cáceres (noin 95.000 asukasta) ovat selvästi suurempia. Mérida oli aikoinaan yksi Rooman valtakunnan merkittävimmistä kaupungeista. Kaupunki kuuluu myös Unescon maailmanperintöluettelon kohteisiin.

- Mainos -

5. Amazonin sademetsästä

Yleisesti nimellä kumipuu tunnettu parakautsupuu kasvoi alun perin vain Amazonin sademetsässä. Nykyään valtaosa kumipuista kasvaa Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa. Maailman johtavia kumin tuottajia ovat mm. Thaimaa, Indonesia, Malesia, Intia ja Vietnam.

6. Billie Eilish

Yhdysvaltalainen Billie Eilish oli vain 19-vuotias, kun hänen esittämänsä Bond-teema No Time to Die julkaistiin helmikuussa 2020. Kappaleen ja elokuvan julkaisemisen väliin tuli tällä kertaa poikkeuksellisen pitkä tauko, kun koronapandemian vuoksi elokuvan ensi-ilta siirtyi syyskuulle 2021.

7. Mustanaamion

Valkoinen ori Hero ja vuoristosusi Devil seikkailevat Mustanaamion kanssa. Lee Falkin luoma Mustanaamio, siviilinimeltään Christopher Walker on seikkaillut lehtien sivuilla jo vuodesta 1936 asti. Suomen ensiesiintymisensä Mustis sai sanomalehti Karjalaisessa 1. lokakuuta 1940.

8. 22

Snooker on biljardin muoto, jossa pöydällä on 15 punaista palloa, yksi keltainen, yksi vihreä, yksi ruskea, yksi sininen, yksi vaaleanpunainen ja musta sekä luonnollisesti yksi valkoinen, jota lyömällä kaikkia edellä mainittuja pyritään pussittamaan.

9. Neljä

Mehiläisellä on neljä siipeä, kaksi kummallakin puolella ruumistaan. Siivet värähtelevät lentäessä noin 200 kertaa sekunnissa. Mehiläiset käyttävät siipiään lentämisen ohella myös keskinäisessä kommunikoinnissaan.

10. 1994

Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler ja Ross valtasivat amerikkalaiskatsojat syyskuusta 1994 alkaen. Suomessa sarjaa alettiin näyttää huhtikuussa 1996. Sarjaa tehtiin kaikkiaan 10 tuotantokautta ja 236 jaksoa. Frendit oli toisesta tuotantokaudestaan alkaen joka vuosi USA:n viiden katsotuimman tv-sarjan joukossa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...