1. Minkä maan kanssa Ranskalla on pisin maaraja?
2. Millä kahdella Aurinkokuntamme planeetalla ei ole yhtään kuuta?
3. Kuka oli The Beatlesin jäsenistä vanhin?
4. Mikä on okapi?
5. Mikä on Madridin päälentokentän virallinen nimi?
6. Kuinka monta senttimetriä on yksi jalka?
7. Ketkä Yhdysvaltain presidentit on kuvattu Mount Rushmoren muistomerkissä?
8. Minkä rotuinen on Tenavien Ressu-koira?
9. Kuka on Putous ohjelman uusi juontaja?
10. Mikä oli Seppo Jokisen esikoisromaanin nimi?
Vastaukset kuvan jälkeen
1. Brasilian
Myönnetään, ehkä vähän kompa, mutta näin on. Etelä-Amerikassa sijaitseva Ranskan Guayana on virallisesti osa Ranskaa (ja näin ollen myös osa EU:ta ja euroaluetta). Sillä on Brasilian kanssa 730 kilometriä yhteistä rajaa, joka kulkee Amazonin sademetsässä. Espanjasta saa säälipisteen, Ranskan ja Espanjan raja on 623km.
2. Merkuriuksella ja Venuksella
Kuudella Aurinkokuntamme kahdeksasta planeetasta on ainakin yksi oma kiertolainen. Merkuriuksella ja Venuksella ei ole ainuttakaan, Maalla vain yksi ja Marsilla kaksi. Muilla planeetoilla kuita on huomattavasti enemmän, ja niitä löytyy ajoittain lisää. Aurinkokunnan kuukuningas on Saturnus, jolla nykytiedon mukaan on 83 kuuta.
3. Ringo Star
Viimeisenä yhtyeeseen liittynyt Ringo Star oli porukan ikäpresidentti (s. 7. heinäkuuta 1940), noin kolmen kuukauden erolla John Lennoniin (s. 9. lokakuuta 1940). Bändin nuorin oli George Harrison (s. 25. helmikuuta 1943) ja siinä välissä Paul McCartney (s. 18. kesäkuuta 1942). Alkuperäinen rumpali Pete Best sijoittuu ikähaitarin keskikaistalle (s. 24. marraskuuta 1941).
4. Nisäkäs
Okapi on Keski-Afrikassa elävä, noin kaksimetrinen ja täysikasvuisena yli 200 kiloa painava nisäkäs. Se muistuttaa ulkonäöltään hevosen, hirven ja seepran risteytystä, mutta on itse asiassa kirahvin ainoa elossa oleva sukulainen.
5. Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Vuoteen 2014 asti tämä yksi Euroopan suurimmista lentokentistä tunnettiin nimellä Aeropuerto de Madrid-Barajas, mutta sitten väliin lisättiin Adolfo Suárez , joka oli Francon jälkeisen Espanjan ensimmäinen demokraattisesti valittu pääministeri vuosina 1976–1981.
6. 30,48
Yhdysvalloissa ja Britanniassa edelleen käytössä oleva vallattoman kätevä ja looginen jalka on yhtä kuin 30,48 sivistyksen parissa käytössä olevaa senttimetriä. Jalka jakautuu tietenkin loogisesti 12 tuumaan. Tämän 4000 vuotta vanhan mittajärjestelmän hylkäämisessä, tuumasta toimeen tuntuu olevan ikuisuus.
7. George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ja Abraham Lincoln
Nämä neljä herraa valittiin veistokseen edustamaan Yhdysvaltain historian tärkeimpiä tapahtumia. Washington edustaa Yhdysvaltain syntymää, Jefferson valtion kasvua, Roosevelt valtion kehitystä ja Lincoln valtion säilyttämistä
8. Beagle
Jaska Jokusen Ressu-koira on beagle. Tosielämässä beaglet ovat aktiivisia metsästyskoiria, jotka vaativat paljon liikuntaa ja aktiviteettiä. Ressu on toista maata, hän viihtyy parhaiten selällään koirankoppinsa katolla haaveilemassa. Toisaalta Ressu saattaa olla maailman ainoa beagle joka kirjoittaa koppinsa katolla romaanikäsikirjoituksia.
9. Niina Lahtinen
Koomikko Niina Lahtinen astuu tehtävään Christoffer Strandbergin jälkeen, kun Putous palaa tv-ruutuihin 21. tammikuuta. Kyseessä on jo ohjelman 15 kausi. Lahtinen on tullut tunnetuksi mm. Siskonpeti ja Rakkaat lapset komediasarjoista. Hän on myös aiemmin toiminut Putouksen ohjaajana ja vastaavana käsikirjoittajana.
10. Koskinen ja siimamies
Jokisen luoma tamperelainen rikosylikonstaapeli Sakari Koskinen on kulkenut hänen kirjoissaan alusta asti. Esikoiskirja julkaistiin vuonna 1996. Sittemmin Koskinen-sarja on venynyt 27-osaiseksi, ja sen pohjalta on tehty myös tv-sarja.