Pähkinät 27/23

 

1. Mitä ”törkeäksi” luokiteltua emojia näyttelijä Kiti Kokkonen lähetti mobiiliviesteissään?

2. Kuinka pitkä on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille avattava pikaraitiotie?

3. Missä pelataan tämän vuoden Davis Cupin loppuottelut?

- Mainos -

4. Minkä laitteen USA:n armeija hukkasi tällä viikolla?

5. Mikä on seiväshypyn uusi maailmanennätys?

6. Millä nimellä tunnetaan USA:n laivaston suurin sukellusveneluokka?

7. Millä nimellä tunnetaan nykyisin viilekkeet?

8. Mitä ovat kappa, vakka, nelikko ja tynnyri?

9. Mikä oli Forbesin edellisen listan arvokkain jalkapalloseura?

10. Millä nimellä tunnettiin paremmin alkuperäiseltä nimeltään laulaja Anna Mae Bullock?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1.Munakoiso-emojia

Lila on näyttelijä Kiti Kokkosen lempiväri heti vihreän jälkeen. Kokkosella oli tapana lisätä viestien perään munakoiso-emoji, koska se näytti hänestä hassulta. Näyttelijä lopetti niiden käyttämisen viesteissä vasta useamman vuoden jälkeen, kun hän kuuli emojin symboloivan penistä.

2. 25 kilometriä

Linja numero 15 ansiosta Espoosta tulee Helsingin ja Tampereen jälkeen kolmas raitiotiekaupunki Suomessa. Myös Turkuun ja Vantaalle suunnitellaan raitiotietä. Aikaisemmin Suomessa raitiovaunuilla on kuljettu Turussa 1970-luvulle asti ja Viipurissa rauhaan asti.

3. Málagassa

Suomi selviytyi sensaatiomaisesti Davis Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Suomen epäonneksi vastaan asettuu arvonnan perusteella Kanada, joka on hallitseva mestari. Suomen joukkue lähtee kuitenkin hakemaan voittoa kapteeni Jarkko Niemisen johdolla.

4. F-35-hävittäjän

- Mainos -

USA:n armeijalta katosi noin 75 miljoonan euron arvoinen hävittäjä, kun sen lentäjä joutui turvautumaan heittoistuimeen Etelä-Carolinassa. Armeija pyytääkin nyt hävittäjästä yleisövihjeitä. Suomi osti viime vuonna USA:lta 64 vastaavanlaista hävittäjää.

5. 623 senttiä

Ruotsin Armand Duplantis hyppäsi sen Timanttiliigan päätöskisassa Yhdysvaltain Eugenessa. Nyt ME on hypätty jälleen ulkoradalla. Nykyisin myös hallissa hypätyt tulokset saavat ME-tittelin. Duplantis ylitti edellisen ME:n 622 Ranskassa hallikisoissa.

6. Ohio-luokka

USA:n laivaston Ohio-luokan sukellusveneet ovat Naton suurimpia. Ne ovat 170 metriä pitkiä ja uppoumaltaan 18.750 tonnia. Alukset alkavat jo vanheta, joten niiden tilalle on tulossa entistä massiivisempi Columbia-luokka.

7. Henkselit

Henkselit alkavat olla katoavaa pukeutumista, vaikka puvun housujen kanssa ei pitäisi käyttää vyötä. Hemillä on useammat henkselit, jotka auttavat pitämään housut ylhäällä. Nyt vain kaikki miehet henkselikaupoille.

8. Vetomittoja

Yksi kappa on 4,6 litraa. 1 vakka on taas kahdeksan kappaa. Nelikko on jostain syystä kolme vakkaa ja tynnyri taas neljä vakkaa eli 146,5 litraa. Ensi kerralla, kun haluat lasiin hanaolutta, niin pyydä kyypparilta yksi kortteli (0,3l) mielioluttasi. Kortteli tunnetaan nykyisin pienenä tuoppina.

9. Real Madrid

Forbes laski kesäkuussa julkistetussa listassaan Madridin arvoksi 6,07 miljardia dollaria eli noin 5,6 miljardia euroa. Toisena oli Manchester United tasan kuuden miljardin dollarin arvolla. Kolmantena on FC Barcelona, jonka arvoksi Forbes sai 5,51 miljardia dollaria.

10. Tina Turner, virallisesti Tina Turner-Bullock

Tina Turner menehtyi Sveitsissä 83-vuotiaana. Hänen voimakas soul-äänensä tuli monille yhtä tutuksi kuin hänen väkivaltainen ex-miehensä Ike Turner. Guinnessin ennätysten kirjan mukaan Tina Turner on myynyt enemmän konserttilippuja kuin kukaan muu sooloartisti.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...