Pähkinät 24/23

Syksyn ensimmäiset pähkinät purtavaksi.

1. Kenen näyttelijättären mukaan on nimetty Hermésin Birkin -laukku?

2. Millä nimellä tunnetaan paremmin Barbara Millicent Roberts?

3. Millä hinnalla voit ostaa Suomesta aidon vuoden 1998-mallisen Jordan-tallin F1-auton?

- Mainos -

4. Mitä eläintä kutsuttiin aikoinaan vedenkoiraksi?

5. Mikä on Pate Mustajärven virallinen etunimi?

6. Mikä järjestö on Vada?

7. Miksi kansainvälisen kauppaketjun Sparin tunnus on kuusi?

8. Minkä arvostetun elokuvapalkinnon Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet voitti viime viikonloppuna?

9. Minkä suomalaisille rakkaan kappaleen sävelsi elokuussa menehtynyt Salvatore ”Toto” Cutugno?

10. Minkä harrastuksen entinen F1-kuljettaja Kimi Räikkönen pimitti F1-tallipäälliköiltä?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Jane Birkinin

Brittiläinen Jane Birkin valloitti ranskalaiset täydellisellä ranskan kielen ääntämisellään. Hän oli Brigitte Bardotin ohella yksi 1960-70 luvun eurooppalaisista seksipommeista – kuten silloin oli tapana sanoa. Hän voihki Serge Gainsbourgin kappaleella Je t’aime… moi non plus siihen malliin, että heidän huhuttiin nauhoittaneen ääntelehtimisen seksin aikana.

2. Barbie

Barbie-nukke esiteltiin asiakkaille ensimmäisen kerran vuonna 1959. Sen kehitti Ruth Handler ja hän nimesi sen tyttärensä Barbaran mukaan. Elokuvateattereihin tuli tänä kesänä Barbie-elokuva, jonka pääosissa nähdään Margot Robbie ja Ryan Gosling.

3. 80.000 eurolla

Siihen hintaan saa auton lisäksi liikkuvalla alustalla varustetun ajosimulaattorin. Mikäli hinta tuntuu suolaiselta, niin auton voi vuokrata 500 euron kuukausihintaan, mutta silloin sillä ei saa ajaa. Tony Svartsjö hankki auton Ruotsista vuonna 2011.

4. Haukea

- Mainos -

Hauki on petokala. Se elää Suomessa niin rannikon merialueilla kuin sisä-Suomen järvissä. Se on solakan mallinen ja sillä on terävät hampaat. Hauki voi puraista myös uintiretkellä olevaa ihmistä. Hauki syö toisia kaloja, mutta sille kelpaa tarvittaessa myös pienemmän hauet.

5. Pauli

Tamperelaisen Popeda-yhtyeen keulahahmo Pauli Antero ”Pate” Mustajärvi, 67, esiintyy näillä näkymin viimeisen kerran Popedan riveissä Ratinan stadionilla 2. syyskuuta. Yhtyeen kitaristi Costello Hautamäki uskoo, että vaikka Pauli jää kelkasta nyt, niin yhtye jatkaa jollain kokoonpanolla.

6. Voluntary Anti-Doping Association

Vada on suomeksi käännettynä Vapaaehtoinen antidopingjärjestö. Se ei kuulu Maailman antidopingsäännöstön (Wada) piiriin. Vada toimii lähinnä kamppailulajien ammattilaisten – kuten nyrkkeilijöiden – dopingjärjestönä. Niiden dopingsäännökset eivät ole identtisiä.

7. Spar on hollanniksi kuusi

Hollantilainen Spar tuli Suomeen jo 1960-luvulla, mutta se tuli todella tunnetuksi vasta vuonna 1993, kun kaikki T-kaupat muuttuivat Spar-myymälöiksi. Spar-kaupat ovat jo kadonneet Suomesta. Viimeinen Spar-kauppa lopetti Kolarin kunnassa 2007. Espanjassa voi törmätä vielä Spar-ketjuun.

8. Fipresci Grand Prix’n

Kansainvälinen elokuvakriitikkojen järjestö Fipresci valitsi jo kolmannen kerran ohjaaja Aki Kaurismäen elokuvan voittajaksi. Aikaisemman voitot tulivat elokuvilla Mies vailla menneisyyttä (2002) ja Toivon tuolla puolen (2017).

9. Olen suomalainen

Kari Tapion käännösiskelmä Olen suomalainen on alkuperäiseltä nimeltään L’Italiano eli suomeksi italialainen. Toto Cutugnon muita suomalaisille tuttuja sävelmiä ovat Etsin kunnes löydän sun ja Kuusamo. Säveltäjä menehtyi 80-vuotiaana.

10. Motocrossin

Kimi Räikkönen on harrastanut motocrossia pienestä pitäen. Hänen Porkkalan asunnollaan on myös oma rata. Hän ei koskaan kertonut harrastuksestaan entisille tallipomoille. Tällä hetkellä Kimin motocross-tiimi Ice1 Racing on nimeltään Kawasaki Racing Team MXGP eli tehdastalli, jolla menee upeasti.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...