Pähkinät 21/21

 

1. Mikä ero on verkkopussiin pakatuilla ja irtomyynnissä olevilla sitrushedelmillä?

2. Mikä yritys ostaa ”leijonan karjaisusta” tunnetun elokuvayhtiö MGM:n?

3. Minkä yrityksen johtaja oli maailman rikkain mies maanantaina 24.5. talouslehti Forbesin mukaan?

- Mainos -

4. Kuinka monta prosenttia mökkien hinnat ovat nousseet toissa vuodesta?

5. Minä vuonna Espanjan jalkapallojoukkue on viimeksi pelannut arvokisoissa ilman puolustaja Sergio Ramosta?

6. Mikä on Meksikon virallinen nimi espanjaksi?

7. Minä vuonna järjestettiin ensimmäiset Nokia-puhelimen Matopelin SM-kisat?

8. Kenen maailman kuulun muusikon hyväntekeväisyysjärjestön hallituksen uusin jäsen on Alexander Stubb?

9. Mitä tarkoittaa valkoinen vaahtohattara keskellä maantietä tiemerkintätyön yhteydessä?

10. Kuinka paljon Marilyn Monroe olisi täyttänyt viime tiistaina (1.6.)?

Oikeat vastaukset kuvan alapuolella.

- Mainos -

1. Verkkopusseissa olevat hedelmät ovat tavallista pienempiä

Tällä tavalla kauppa vähentää hävikkiä. Jos pienet hedelmät olisivat irtolaarissa, niin ihmiset jättäisivät ne sinne. Ylensä myös verkkopussiin pakatut hedelmät ovat kilohinnaltaan edullisempia.

2. Amazon

Verkkokaupastaan tunnettu teknologiayritys Amazon aikoo ostaa elokuvayhtiö MGM:n eli Metro-Goldwyn-Mayer:n 8,45 miljardilla eurolla. MGM tunnetaan erityisesti James Bond -elokuvista. Viimeaikoina elokuvayhtiöt ovat ajautuneet yrityskaupoilla usein mediayhtiöiden syliin.

3. Ranskalaisen LVMH:n

Maailman rikkain mies on LVMH:n eli Louis Vuitton-, Moët- ja Hennesy-merkeistä tunnetun yhtiön ranskalainen johtaja Bernard Arnault. Yksikään eurooppalainen ei ole tiettävästi ollut tällä vuosituhannella maailman rikkain henkilö, mutta Amazonin perustaja Jeff Bezos on vain 500 miljoonan dollarin päässä Arnaultista. Arnaultin omaisuuden arvoksi arvioitiin 186,3 miljardia dollaria.

4. Hieman yli 20 prosenttia

- Mainos -

Maanmittauslaitoksen mukaan mökkien hinnat ovat nousseet hieman yli viidenneksen koranapandemiaa edeltäneeseen toissa vuoteen. Joillakin alueilla on nähty hinnoissa jopa lähes 120 prosentin nousua. Nyt on siis hyvä aika laittaa mökki lihoiksi.

5. 2004

Kolminkertasista arvokisavoittajaa (2 EM-kultaa ja 1 MM) ei valittu tänä vuonna La Seleccióniin eli Espanjan maajoukkueeseen. Koskaan aikaisemmin Espanjan maajoukkue ei ole pelannut arvoturnausta ilman yhtäkään Real Madridin pelaajaa.

6. Estados Unidos Mexicanos (suom. Meksikon Yhdysvallat)

Meksiko tunnetaan paremmin nimellä México. Meksiko taas tunnetaan nykyisin USA:han pyrkivistä Keski-Amerikan maiden kansalaisista sekä raaoista huumejengeistä, mutta samalla Meksikosta löytyy hienoja turistikeskuksia.

7. Vuonna 2000

Ensimmäiset kisat järjestettiin Helsingin Kaapelitehtaalla. Matopeli löytyy myös vuonna 2017 julkaistusta Nokian 3310 -mallin uusioversiosta. Helpoin tapa pelata Matopeliä nykyisin on kirjoittaa Googlen hakukoneeseen snake tai matopeli.

8. Bonon

Ex-pääministeri Stubb aloittaa U2-yhtyeen nokkamiehen One-hyväntekeväisyysjärjestön hallituksessa. Bonon lisäksi Onen perustajiin kuuluu Microsoftin perustaja Bill Gates ja New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg. Myös Iso-Britannian ex-pääministeri David Cameron kuuluu hallitukseen.

9. Maali on märkää

Aika ajoin maanteillä näkyy valkoisia vaahtohattaroita. Niiden avulla ilmoitetaan tienkäyttäjälle, että maali on vielä märkää eikä merkintöjen yli ole syytä ajaa turhaan. Tänä vuonna jatketaan normaalitöiden ohella myös keltaisten sulkuviivojen vaihtamista valkoisiksi.

10. 95 vuotta

Maailman ensimmäisen Playboy-lehden kansikuvatyttö olisi täyttänyt tiistaina 95 vuotta. Hänen elämänsä päättyi kuitenkin traagisesti 36-vuotiaana. Oikealta nimeltään Norma Jeane Mortensonin kuolinsyytä ei tiedetä tarkalleen vieläkään.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...