Pähkinät 18/23

1. Kumman jalan ihminen nostaa tavallisemmin toisen päälle, kun he ristivät jalkansa istuessaan?

2. Mitä tapahtuu kyykäärmeelle 1.6.2023?

3. Mikä on kyyn iskuetäisyys?

4. Miten koiran ikä muutetaan ihmisen iäksi?

- Mainos -

5. Mitä tunnettua leffaa tähdittivät mm. Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr ja Angie Dickinson?

6. Kuinka monta eduskunnan jättänyttä kansanedustajaa haki sopeutumisrahaa?

7. Minkä maan Suomi kohtaa ensimmäisenä ensi viikolla alkavissa jääkiekkoilun MM-kisoissa?

8. Mikä on Angelina Jolien sukunimi?

9. Kuinka monta tapaluokkaa on suomen kielessä?

10. Miksi saapuvat matkustajat ohjataan yleensä isoilla lentokentillä alakertaan?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Oikean jalan

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan vain 26 prosenttia ihmisistä nostaa vasemman jalan oikean päälle. 12 prosenttia ei osannut sanoa, kumman jalan he ristivät. Jalkojen ristiminen heikentää mm. miehillä sperman tuotantoa. Se voi myös johtaa kehon toispuoleisuuteen. Ei suositella.

2. Se rauhoitetaan

Suomi on ollut länsimaalainen poikkeus jo vuosien ajan. Muualla kyy on ollut pitkään rauhoitettu. Kyytä ei saa enää tappaa. Hemin ruotsalaiset kaverit eivät 20 vuotta sitten uskoneet, että kyy on Suomessa lainsuojaton.

3. 1/3-osaa sen pituudesta

Kyy kannattaa siirtää kannella varustetun ämpärin avulla kahden kilometrin päähän kodista, koska käärmeen reviiri on yksi kilometri. Käärmettä houkutellessa kepin avulla ämpäriin on hyvä muistaa, että 60-senttinen käärme pystyy iskemään 20 sentin päähän tai ottaa sitä reilusti hännästä kiinni.

4. 16 x (koiran ikä) ln + 31 = ihmisen ikä

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan koiran ikä lasketaan siten, että koiran iälle löydetään luonnollinen logaritmi, joka kerrotaan numerolla 16 ja siihen lisätään numero 31, niin saadaan ihmisen ikä. Kaksivuotiaan koiran ikä on ihmisen iässä 42, mutta kymmenenvuotias vastaa 68-vuotiasta.

- Mainos -

5. Ocean´s 11

Ai ei vai? Tuleeko mieleen George Clooney, Brad Bitt, Matt Damon ja Julie Roberts. Nuorten sankarien leffa on kopio alkuperäisten tähtien elokuvasta vuodelta 1960. Useat uutuusleffat on tehty kertaalleen jo kymmeniä vuosia sitten.

6. 19

Heidän joukossaan on kaksi entistä pääministeriä Juha Sipilä (kesk) ja Antti Rinne (sd). Niin Sipilä kuin Rinne voivat nostaa sopeutumisrahaa kauemmin kuin laki tavallisesti antaa myöden eli siihen asti, jolloin he pääsevät vanhuuseläkkeelle, koska he ovat sopeutumisrahan päättyessä yli 59-vuotiaita.

7. USA:n

Suomella on heti alkuun kolme kovaa vastustajaa: USA, Saksa ja Ruotsi. Neljä viimeistä ottelua on Ranskaa, Unkaria, Itävaltaa ja Tanskaa vastaan. Suomalaisilla on mahdollisuus voittaa ensimmäisenä maana kaksi peräkkäistä mestaruutta kotihallissaan.

8. Voight

Angelina Jolie on näyttelijä Jon Voightin tytär. Jonin ensimmäinen suuri leffa oli Keskiyön Cowbow. Hän on tyttärensä tapaan Oscar-voittaja. He ovat myös näytelleet yhdessä. Angelina Jolien edesmennyt äiti oli näyttelijä Marcheline Bertrand

9. Neljä

Ne ovat indikatiivi, imperatiivi, konditionaali ja potentiaali. Tässä joitain esimerkkejä: Hän lähtee huomenna (indikatiivi). Lähde (imperatiivi)! Hän lähtisi huomenna (konditionaali). Hän lähtenee huomenna (potentiaali).

10. Painovoiman ja viihtyvyyden takia

Ennen nykyisten kaltaisia sähköisiä hihnoja matkalaukut ohjattiin alakertaan metallirullia pitkin. Matkalaukut putosivat painovoiman avulla alas. Lentoja odottavat matkustajat taas voivat nauttia monesti yläkerran näkymistä kiitoradalle korkeista koko seinän levyisistä ikkunoista.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...