maanantai, maalis 4, 2024

Pähkinät 17/22

1. Minkä yrityksen katalogimallina Andy McCoy on kertonut oppineensa lapsena poseeraamaan?

2. Mikä on Ahvenanmaan väkiluku?

3. Mikä oli Suomen ensimmäinen japanilainen automerkki?

4. Minä vuonna Venäjän laivaston pelastusalus Kommuna on rakennettu?

- Mainos -

5. Kuinka monta vuotta täyttää Tampereen kuuluisin snagari Vaakon nakki?

6. Montako sotaveteraania Suomessa oli elossa vuoden 2021 lopussa?

7. Mikä on alkuperäinen Kevätpörriäinen?

8. Kenellä NHL-pelaajalla on toisten pelaajien mielestä paras laukaus?

9. Kuka kuninkaallinen vieraili Suomessa kuluneella viikolla?

10. Mitä mieltä Espanjan ulkoministeri José Manuel Albares olisi Suomen Nato-jäsenyydestä?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Elloksen

Ruotsalainen Ellos rantautui Suomeen 1987, jolloin Andy oli 22-vuotias, mutta Andy asui lapsuudessaan Tukholmassa. Länsinaapurin pääkaupungista Andyn mukaan tarttui niin ruotsin kuin englannin kielen taito sekä taito soittaa kitaraa. Ja myös poseerata valokuvissa.

2. Noin 30.000

Ahvenanmaa koostuu tuhansista saarista, joista vain 60 on asuttuja. Maakunnassa on 16 kuntaa, joista vain Maarianhamina on kaupunki. Maakunnalla on laaja itsehallinto. Sen takia esimerkiksi Ahvenanmaalla on oma tieliikennelaki, joka eroaa joiltakin osin Manner-Suomen vastaavasta.

3. Datsun

Ensimmäiset Datsunit tulivat Suomessa myyntiin 1962, ja 1970-luvulla se ylsi joinakin vuosina Suomen myydyimmäksi merkiksi. Datsunit vaihtuivat Nissaneiksi 1982, mutta vielä 1980-90 lukujen vaihteessa sinapinkeltainen Sata Ampeerinen (Nissan 100A) oli kova sana p***urallissa.

4. 1913

Kuvitelkaa, että Venäjän viimeisin tsaari Nikolai II on voinut antaa aluksesta rakennuskäskyn ja tutustua siihen henkilökohtaisesti. Yhdysvaltain 70 vuotta vanhat B-52-pommikoneet ja jopa Suomen valtio häviävät Kommunalle iässä.

- Mainos -

5. 60 vuotta

Vaakon nakki perustettiin jo 1962. Vuonna 1984 se muutti nykyiselle paikalleen Pispalaan. Se on yhtä tuttu julkkisasiakkaistaan kuin helsinkiläinen Jaskan grilli. Grillin eniten myydyt tuotteet ovat Kivimies-lihapiirakka kahdella makkaralla, juustolla ja majoneesilla sekä Kuuma koira, jossa on sokerimunkkiin työnnetty kaksi nakkia.

6. N. 4200Tarkalleen ottaen Kelan rintamamieslisää maksettiin vuoden 2021 lopussa 1925 miehelle ja 2282 naiselle. Määrän arvioidaan vähenevän noin 20 prosenttia vuodessa. Tällä hetkellä elossa olevia sotaveteraaneja on alle 4000.

7. Helsingin ala-asteiden toimittama lehti

Uusi Kevätpörriäinen ilmestyi myyntiin 21. huhtikuuta. Sen tuotto käytetään retki- ja leirikoulurahastoihin. Lehti nousi tapetille, kun Jutta ja Juha Larmin Fitfarm alkoi kaupata laihdutuskuureja Kevätpörriäisellä. Some-kansahan siitä raivostui.

8. Aleksandr Ovetshkinilla

Washington Capitalsin kapteeni on ollut viime aikoina vähemmän mairittelevissa otsikoissa, koska hän ei ole suoraan tuominnut Ukrainan-sotaa. Samassa äänestyksessä Patrik Laine valittiin kolmanneksi parhaaksi laukojaksi. Aleksander Barkov taas toiseksi parhaaksi pelaajaksi kokonaisvaltaisesti.

9. Kentin prinssi Michael

Kentin prinssi Michael on kuningatar Elisabetin serkku. Helsingissä ja Tampereella toteutetun kaksipäiväisen vierailun järjesti Suomen Iso-Britannian ja Kansainyhteisön kauppakamariyhdistys. Prinssi vieraili viimeksi Suomessa 2017.

10. Kannatetaan

Ulkoministeri Albares muotoili vastauksensa siten, ettei Suomen jäsenyys Natossa olisi Euroopalle mitään uutta ja Espanja on erittäin Eurooppa-myönteinen maa. Hän myös muistutti EU:n yhteistä avunantoa koskevasta lausekkeesta, jossa EU-maat ovat tarvittaessa osoittamassa toisilleen solidaarisuutta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...