Koronaseuranta Uutiset

Pääministeri lupasi aluehallinnoille tukea ja apuvoimia pandemian hillitsemisessä

Espanjan pääministeri Pedro Sánchez piti tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa hän linjasi maan toimia koronapandemian toisen aallon hillitsemiseksi.

 

Kevään ja alkukesän aikana kahden viikon jaksoissa jatkunut koko Espanjan kattava hälytystila alkoi loppua kohti saada lisääntyvää kritiikkiä. Kesäkuussa maa siirtyi ”uuteen normaaliin” ja samalla valta kriisin hoitamisesta palautui aluehallinnoille.

Viime viikkojen aikana pandemian toisen aallon nostaessa päätään ovat monet äänet kellossa jälleen muuttuneet, ja keskushallinnolta on alettu vaatia toimia, jopa uutta hälytystilaa.

Pääministeri Sánchez myönsi puheessaan, että koronatilanne on sekä Espanjassa että maailmalla huolestuttava. Espanjan osalta hän totesi, että maassa on suuria alueellisia eroja siinä, miten hyvin tilannetta on pystytty hoitamaan.

Sánchez ei kuitenkaan ilmaissut, että keskushallinto olisi ottamassa maanlaajuista tilanteen hallintaa. Sen sijaan hän tarjosi apua aluehallinnoille, näiden tekemien päätösten tueksi.

Pääministeri muun muassa lupasi, että aluehallinnot voivat, jos niin tarpeelliseksi näkevät, pyytää alueellisen hälytystilan julistamista omalle itsehallintoalueelleen. Lisäksi Sánchez tarjosi aluehallintojen käyttöön 2.000 sotilasta avustamaan tartuntaketjujen jäljittämisessä. Riittävien resurssien puuttuminen tartuntojen jäljittämisessä on ollut suurena osatekijänä esimerkiksi Madridin ja Katalonian alueiden tartuntatapausten räjähdysmäisessä kasvussa.

Espanjalaisen kouluvuoden alkaminen syyskuussa on myös huolestuttanut monia. Tässä suhteessa pääministeri tyynnytteli kuulijoitaan toteamalla, että asiaa ollaan suunniteltu jo useiden kuukausien ajan, jotta koululaiset voivat palata mahdollisimman turvallisesti kouluihin.

Mitä pidit jutusta?
+1
37
+1
0
+1
1
+1
2
+1
4
+1
3

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa