Pääkirjoitus: ”Elämää voi viettää myös ilman loskaa ja liukastumisia”

Fuengirola.fi:n pääkirjoituksessa arvioidaan asioita, jotka vetävät suomalaisia sankoin joukoin Espanjan Aurinkorannikolle.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Espanjan Aurinkorannikko, erityisesti Fuengirolan seutu, on jo vuosikymmeniä ollut suomalaisten suosiossa. Mikä vetää kansaamme tänne vuodesta toiseen, ja miksi trendi ei osoita hiipumisen merkkejä?

Ensinnäkin Aurinkorannikon sää on suomalaiseen makuun täydellinen. Pitkät, aurinkoiset talvet tarjoavat houkuttelevan vaihtoehdon kotimaan kylmälle ja pimeydelle. Moni suomalainen, erityisesti eläkeläinen, viettääkin talvet Espanjan lämmössä. Toiseksi, alueelle on syntynyt vankka suomalaisyhteisö, joka helpottaa sopeutumista. Suomenkieliset palvelut, kuten koulu, kaupat, ravintolat, harrastukset ja terveydenhuolto, tekevät alueesta turvallisen ja tuttavallisen kohteen.

Matkailutilastot kertovat omaa kieltään. Viimeisimpien arvioiden mukaan Aurinkorannikolla asuu pysyvästi tai osan vuodesta jopa liki 30.000 suomalaista. Lisäksi vuosittain satojatuhansia suomalaisia matkustaa Andalusiaan lomalle. Pandemian jälkeen matkustaminen on palautunut entiselle tasolleen, ja kysyntä Aurinkorannikon asuntoja kohtaan on kasvanut entisestään.

Trendiä ohjaavat myös muuttuvat arvot ja mahdollisuudet. Etätyön yleistyminen on avannut uuden aikakauden, jossa yhä useampi suomalainen voi työskennellä aurinkotuolista käsin. Málagaan on helppo lentää ja tulla. Finnair, Norwegian ja Air Baltic lentävät suoraan Suomesta Málagaan, mutta Ryanair ei. Se on harmi, sillä Euroopan suurin halpalentoyhtiö toisi lisää kilpailua taivaalle ja alentaisi varmasti lipunhintoja, mikäli se alkaisi lentää Helsingistä Aurinkorannikolle.

- Mainos -

Suomalaisten Málagaan lentävien matkustajien määrä on samalla tasolla kuin ennen pandemiaa, vuonna 2019. Kesäkuukausina luvut olivat tosin alempana, mutta talviaikaan samoissa numeroissa. Matkailuinto on elpynyt.

Aurinkorannikko tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän aurinkoa, mukavuutta ja suomalaisuutta. Trendi tuskin laantuu, kun yhä useampi huomaa, että elämää voi viettää myös ilman loskaa ja liukastumisia.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *