Överiksi meni, Sanna Marin

Sanna Marinista on tullut kansainvälinen tähti. Yhä enemmän hänen suosiotaan kannattelee hänen henkilöbrändinsä sinänsä, kuin entinen pääministeriys.

Marinilla on kysyntää. Hänen puhujakeikoistaan maksetaan kymmeniä tuhansia ja menee hän minne tahansa, kansainvälinen lehdistö vetää hänestä isoja otsikoita.

Henkilökohtaisessa menestyksessä ei sinänsä ole mitään pahaa. Hienoa, että joku muukin suomalainen on kansainvälisesti tunnettu ja suosittu kuin formulakuskit tai jääkiekkoilijat.

Tapa, jolla hän tuo itseään julki, menee jotenkin överiksi. Viimeksi Marin piipahti itsenäisyyspäivän vastaanotolla näyttäytymässä ja kiiruhti sitten suomalaisten julkkisten kanssa pitämään jatkoja Kämpin Mannerheim-sviitissä, joka maksaa noin viisi tonnia yö.

- Mainos -

Marin jakaa myös vuolaasti kuvia, kun hän poseeraa Pariisin muotiviikoilla maailman superjulkkisten kanssa, huippumuotiin pukeutuneena, monen tonnin laukku olalla.

Demokraatti-lehden kriittisessä mielipidekirjoituksessa todettiin, että nousukkaat tai äkkirikastuneet pyrkivät esittelemään vaurauttaan, mutta vaurauteen tottuneet pykivät pikemminkin pitämään vaurautensa piilossa.

Tämän luokittelun mukaan Sanna Marin jos kuka on nousukas.

Marin kirkastaa taitavasti henkilöbrändiään viestintäpalvelu X:n tilillään. Miljoonalle seuraajalle on kuvien kautta ladattu vahva ennakko-odotus; mitähän seuraavaksi.

Viimeksi hän julkaisi itsestään bikinikuvan, joka riehaannutti kansainväliset lehdet. Hän nostatti kuvallaan taas odotusarvioita ja kirkasti henkilöbrändiään.

Marin on jo niin suosittu ja kansainvälisesti tunnettu, että monet arvelevat Tony Blairin instituutin asiantuntijatehtävän olevan hänelle vain välietappi. Hollywood-toimiston välittämät puhujakeikat pitävät hänet hyvin esillä myös elinkeinoelämän edustajien parissa.

Kun nyt seuraa Marinin toimintaa sosiaalisessa mediassa, ja hänen vapaa-ajan viettoaan superjulkkisten kanssa, voi hänen pyynnöilleen yksityiselämänsä rauhaan jättämisestä vain hymyillä.

Jos otattaa itsestään kuvia tyyliin Sanna edestä, Sanna takaa ja Sanna makaa, kapenee hänen yksityiselämänsä suoja seitinohueksi.

- Mainos -

Sanna Marin nousi poliitikkona raketin lailla. Hän päihitti Antti Lindtmanin yhdellä äänellä, kun SDP:lle valittiin puheenjohtaja Antti Rinteen jälkeen. Rinne joutui luopumaan kesken pääministerikauden Posti-jupakan takia.

Pääministerinä ja puoluejohtajana Sanna Marin otti heti ohjat tiukasti. Hän oli nuoruudestaan ja suhteellisen vähästä johtajakokemuksesta huolimatta heti sinut vaativan postin kanssa.

Hän selvitti asiat itselleen, ajoi päättäväisesti Nato-jäsenyyttä ja onnistui hyvin korona-ajan pääministerinä.

Mitä pitemmälle kausi eteni, sen päättäväisemmäksi ja määrätietoisemmaksi Marin tuli. Hän otti yhä vähemmän neuvoja muilta, jyräsi asioita läpi ja piti suuren suosionsa turvin demarien rivit suorina.

Paine purkautui viimeistään kevään vaalitenteissä. Hänen äänensä nousi, hän kadotti hyvän väittelijänlahjansa kiukkuiseen jankuttamiseen. Yhteistyökykyisempi Marin olisi vienyt demarit kärkipaikalle. Nyt tuli kolmostila muutaman tuhannen äänen erolla perussuomalaisiin.

Kiinnostavaa on se, palaako Marin vielä politiikan pariin Suomessa, esimerkiksi myöhempien aikojen presidenttiehdokkaaksi. Hän on yhä suosittu, mutta sotiiko nykyisen kaltainen pintajulkisuus sitä vastaan, että on uskottava valtiomies tai valtiohenkilö, miten vaan.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Pauli Uusi-Kilponen
Kirjoittaja on yli 40 vuotta median palveluksessa toiminut lehdistöneuvos.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...