Uutiset

OneCoin vaikeuksissa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Aurinkorannikolla suuren joukon suomalaisia mukaan houkutellut One Coin alkaa ilmeisesti olla tiensä päässä.

Kryptovaluutta OneCoin oli Aurinkorannikolla iso puheenaihe viime talvena.

Kryptovaluutta OneCoin oli Aurinkorannikolla iso puheenaihe viime talvena.

Mukaan ”varmaan” sijoitukseen lähti paljon suomalaisia, kauppiaat myivät tuottoja kuin maallikkosaarnaajat taivaspaikkaa. Nyt näyttää siltä, että koko OneCoin osoittautuu perinteiseksi pyramidihuijaukseksi.

Ylen mukaan OneCoinin pääkonttorille Bulgariaan tehtiin viime viikolla poliisiratsia. Serverit takavarikoitiin ja useita kymmeniä ihmisiä kuulusteltiin. Ilmeisesti kaikki pyramidin johtohenkilöt olivat jo poistuneet maasta, joten varsinaisia päätekijöitä ei saatu kuulusteltua.

Suomessa KRP ei ole vielä aktiivisesti lähtenyt tutkimaan OneCoinin tarinaa. Poliisista kerrotaan, että alustavia tutkimuksia on tehty ja toimintaa seurattu, mutta koska varsinaisia rikosilmoituksia huijatuksi tulemisesta ei ole vielä tullut, isompaa tutkintaa ei ole aloitettu.

Tietokirjailija Petri Järvinen on omissa blogeissaan varoittanut OneCoinista jo toiminnan alusta saakka. Järvinen sanoo tuoreimmissa teksteissään, että todennäköisesti poliisille tulee piakkoin suuri määrä rikosilmoituksia ja ehkä myös avunpyyntö Saksan poliisilta, joka on jo pitkään tutkinut OneCoinia. Myös Europol on OneCoinin jäljillä.

Järvinen olettaa, että Europolilla on hallussaan koko pyramidin jäsenrekisteri. Kun KRP saa sen käyttöönsä, Suomen haaran kuulustelut varmasti aloitetaan. Eri arvioiden mukaan OneCoinissa on mukana noin 20.000 suomalaista.

Kerro kokemuksistasi

Aurinkorannikon OneCoin-puuhamiehet ovat melko vaitonaisia kysyttäessä tilanteesta. He sanovat, että täytyy odottaa lokakuulle, koska vasta silloin OneCoinin todellinen arvo realisoituu. Toisaalta OneCoin on koko historiansa ajan antanut erilaisia päivämääriä, jolloin pitäisi tapahtua jotain suurta. Yksikään näistä lupauksista ja päivämääristä ei ole pitänyt.

Pyysimme FB:n välityksellä OneCoinin huijaamaksi itsensä kokeneita suomalaisia ottamaan yhteyttä toimitukseen. Yhteydenottoja ei juurikaan tullut. Olemme edelleen kiinnostuneita ihmisten OneCoiniin liittyvistä tarinoista. Ne ovat osa Aurinkorannikon suomalaisyhteisön historiaa.

Mikäli haluat kertoa tarinasi lehdelle, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Tarinoita on mahdollisuus käsitellä julkisuudessa myös nimettöminä.

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa